Ζήσε Μάη μου...

Μετά από αίτημα του Παναθηναϊκού ο κυριακάτικος αγώνας του με τον Απόλλωνα Π. αναβλήθηκε, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Ολυμπιακό, αν χάσει απόψε στην Πόλη, και το πρωτάθλημα γίνεται... μπάχαλο, αφού αναζητούνται ημερομηνίες. Η δυσαρέσκεια για την Ευρωλίγκα και η Πρωτομαγιά που μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα!

Τις προηγούμενες ημέρες ο Παναθηναϊκός είχε υποβάλει αίτημα στον ΕΣΑΚΕ να αναβληθεί ο αγώνας του με τον Απόλλωνα Π. για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος σε περίπτωση που χρειαζόταν να παίξει πέμπτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι "πράσινοι" θα ταξιδέψουν πράγματι στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα κι έτσι ο ΕΣΑΚΕ, πιστός στην αρχή ότι πρέπει να διευκολύνονται οι ελληνικές ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκή διάκριση, έκανε δεκτό το αίτημά τους και ο αγώνας της Κυριακής στην Πάτρα δεν θα γίνει.

Με την ίδια λογική και με βάση την ίδια αρχή θα αναβληθεί και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Πανελευσινιακό, που είναι προγραμματισμένο να γίνει τη Δευτέρα, εφόσον φυσικά οι "ερυθρόλευκοι" χάσουν απόψε στην Κωνσταντινούπολη και υποβάλουν αίτημα αναβολής στον ΕΣΑΚΕ. Διότι μέχρι το πρωί της Παρασκευής δεν είχαν υποβάλει.

Τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής θα γίνουν κανονικά, όπως έχουν οριστεί, το Σάββατο 20/4, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι πλέον πότε θα τελειώσει η κανονική περίοδος. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα τελειώσει τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά πολύ αργότερα, διότι: α) ο Παναθηναϊκός χρωστάει ήδη δύο παιχνίδια και ο Ολυμπιακός σίγουρα ένα και μπορεί και δύο, β) κενές ημερομηνίες δεν υπάρχουν!

Το πρόβλημα της Πρωτομαγιάς

Στον ΕΣΑΚΕ τελούν σε σύγχυση, καθότι βάζουν κάτω τις μέρες και δεν... βγαίνουν με τίποτα. Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και ούτε πρόκειται να ληφθούν πριν τελειώσει ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη. Μια σκέψη που υπάρχει είναι να παίξουν το άλλο Σαββατοκύριακο οι δύο "αιώνιοι" το ένα από τα δύο χρωστούμενά τους και τη Μεγάλη Τετάρτη να γίνει η 25η αγωνιστική.

Ούτε όμως αυτό θα μπορεί να γίνει εφόσον ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς γίνει κανονικά, δηλαδή την Μεγ. Τετάρτη 1 Μαΐου! Διότι σε μια τέτοια περίπτωση τα περισσότερα κλειστά γυμναστήρια, που είναι κρατικά, δεν θα λειτουργήσουν λόγω της απεργίας, άρα αγωνιστική δεν μπορεί να γίνει! Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς θα μεταφερθεί την Τρίτη του Πάσχα, κάτι που διευκολύνει τον ΕΣΑΚΕ. Όπως τον διευκολύνει μια νίκη απόψε του Ολυμπιακού, διότι έτσι οι "ερυθρόλευκοι" θα παίξουν κανονικά με τον Πανελευσινιακό τη Δευτέρα, ενώ θα μπορέσουν να ξεχρεώσουν και τον άλλο αγώνα τους με τον Ηλυσιακό κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα.

Το πρόβλημα με το φάιναλ φορ

Ακόμα όμως κι αν η Πρωτομαγιά δεν αποτελέσει εμπόδιο, αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός ή και οι δύο μαζί προκριθούν στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που είναι προγραμματισμένο να γίνει το τριήμερο 10-12/5, αμέσως μετά το Πάσχα δηλαδή, ανακύπτει ζήτημα με την τελευταία αγωνιστική. Η οποία δεν θα μπορέσει να γίνει την εβδομάδα του Πάσχα, γιατί οι "αιώνιοι" θα προετοιμάζονται για το φάιναλ φορ, άρα θα πρέπει να γίνει την επόμενη. Καλές... 15 Μαΐου δηλαδή! Και με όλα όσα σας γράψαμε (και ζητούμε συγγνώμη αν δεν είναι ξεκάθαρα, αλλά ούτε και στον ΕΣΑΚΕ τα έχουν ξεκάθαρα στο κεφάλι τους...) δεν έχουμε βρει ημερομηνία για το δεύτερο χρωστούμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ή και του Ολυμπιακού, αν χρειαστεί!

Δυσαρέσκεια για Ευρωλίγκα,
γκρινιάζουν οι ομάδες

Στον ΕΣΑΚΕ απεύχονταν εξ αρχής να χρειαστούν πέμπτα παιχνίδια στις σειρές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, όπως είχαμε γράψει πριν από λίγες μέρες, όμως η πορτοκαλί θεά δεν τους έκανε τη χάρη. Και τώρα πρέπει να... τετραγωνίσουν τον κύκλο, ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα σε μια... λογική ημερομηνία. Διότι ούτε τα πλέι οφ μπορεί να καθυστερήσουν πάρα πολύ, αφού τον Ιούλιο πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας για το Ευρωμπάσκετ και οι διεθνείς θα πρέπει να βρουν και λίγο χρόνο για ξεκούραση.

"Τα περιθώρια δεν είναι ασφυκτικά. Είναι στο... κόκκινο! Δεν υπάρχουν ημερομηνίες", έλεγε με απόγνωση στο Basketnews στέλεχος του ΕΣΑΚΕ και δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά του για την Ευρωλίγκα, που έχει πάρει όλες τις ημερομηνίες μέσα στη χρονιά και δεν έχει αφήσει στα εθνικά πρωταθλήματα το παραμικρό περιθώριο για ελιγμούς. Και εκτός αυτού μέχρι την Παρασκευή το πρωί δεν είχε ορίσει το πέμπτο παιχνίδι της σειράς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα (θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες, ειδικά αυτές που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού και δεν έχουν ελπίδες να παίξουν στα πλέι οφ, γκρινιάζουν. Όχι μόνο γιατί βλέπουν πως με τις αναβολές των αγώνων των "αιωνίων" καταστρατηγείται η έννοια της ισονομίας, αλλά και επειδή θα πρέπει να βρουν χρήματα για να κρατήσουν τους ξένους παίκτες τους και τον Μάιο, αφού οι συμφωνίες μαζί τους ολοκληρώνονται τέλος Απριλίου!