Οι ομάδες θέλουν Final 8 στο Κύπελλο αλλά η ΕΟΚ Final 4!

basketball 2

Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δύο πλευρές θέλουνε να ολοκληρωθεί το Κύπελλο. Στο format υπάρχει η διαφωνία. Όλες οι λεπτομέρειες για την πρόταση των ομάδων και αυτή της ΕΟΚ. 

Το πλάνο που απέστειλε η ΕΟΚ στις ομάδες, σχετικά με την ολοκλήρωση του φετινού Κυπέλλου έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες. Οι ομάδες που απαρτίζουν την τελική οκτάδα (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Κολοσσός, Λαύριο, Περιστέρι, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Προμηθέας) πρότειναν το δικό τους πλάνο. 

Τι θέλουν; «Φούσκα» και Final-8 στο ΟΑΚΑ! Οι οκτώ σύλλογοι θα έχουν νέα συνάντηση τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα συμβεί. Η πρόταση για το Final-8 έχει την υποστήριξη κυρίως των ομάδων που έχουν οριστεί φιλοξενούμενες στα προημιτελικά (ΑΕΚ, Προμηθέας, ΠΑΟΚ, Περιστέρι), αφού το πλάνο της ΕΟΚ θέλει τη φάση των «8» να γίνει στα γήπεδα που προέκυψαν μετά την κλήρωση. 

«Αν όχι τώρα, πότε;»

Το βασικότερο επιχείρημα των ομάδων είναι το «αν όχι φέτος, πότε;». Αφού το γήπεδο θα είναι άδειο και δεν θα υπάρχει φόβος επεισοδίων. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα οικονομικό. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΟΚ (η οποία θα έχει την τελική απόφαση για την τέλεση του Κυπέλλου) θεωρεί το κόστος για την ενοικίαση του ΟΑΚΑ δυσβάσταχτο και δεν μπορεί να το επωμιστεί.

Από την άλλη, είναι και το κόστος των ομάδων για την παραμονή σε ένα ξενοδοχείο για τουλάχιστον έξι ημέρες. Χώρια τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η EOK δεν θέλει το ΟΑΚΑ και για έναν ακόμη λόγο: αφού δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι, προτιμάει ένα μικρότερο γήπεδο. Και αυτό φαίνεται να είναι του Περιστερίου! Η ΕΟΚ θα κάνει μία πρώτη επαφή με την διοίκηση του γηπέδου, έχοντας αποφασίσει ότι το Final-4 (εφόσον προκριθεί αυτή η λύση) να γίνει στην Αθήνα.

Να τελειώσει όσο πιο σύντομα

Για να γίνει το Κύπελλο (από τις 10 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου), φυσικά, θα πρέπει να το επιτρέψουν και οι συνθήκες της πανδημίας. Πάντως, η ΕΟΚ ποντάρει στο γεγονός ότι οι ομάδες που έχουν απομείνει είναι όλες της Basket League, η οποία συνεχίζει να έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Παράλληλα, στόχος της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ είναι να ολοκληρωθεί άμεσα το Κύπελλο, προκειμένου να πάρει σειρά το πρωτάθλημα, για να μπορέσει να ξεκινήσει η Εθνική την προετοιμασία της για το Προολυμπιακό τουρνουά.