Με ήρωα τον Καράμπελα!

212544

Με όπλο του το καλό πρώτο ημίχρονο και το εντυπωσιακό σερί 15-0 στις αρχές του δευτέρου, το Περιστέρι πανηγύρισε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με σκορ 84-71 απέναντι στον Άρη.

Μετά το θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League, η ομάδα του Αργύρη Πεδούλακη έφτασε το (7-4), ενώ από την άλλη οι «κιτρινόμαυρο» έπεσαν στο (3-7).

Ο Ζώης Καράμπελας ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Περιστερίου γιατί στην κρίσιμη στιγμή έδωσε τους πόντους που «κλείδωσαν» τη νίκη στην ομάδα του σ’ ένα… τρελό παιχνίδι. Γιατί το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη προηγήθηκε με +26 (35-61) στα μισά της 3ης περιόδου, αλλά ο Άρης επέστρεψε με δικό του επιμέρους σκορ (31-11). Εκεί ύψωσε ανάστημα ο βραχύσωμος Ζώης Καράμπελας

Το Περιστέρι είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, πολλές συνεργασίες και αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ (7/13) στοιχείο του έδωσαν τη δυνατότητα να ελέγξει το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό αλλά και να προηγηθεί με διψήφια διαφορά (0-11, 3:30) από νωρίς. Ακριβώς το αντίθετο ίσχυσε για τον Άρη ο οποίος χρειάστηκε πέντε αγωνιστικά λεπτά για να βρει τους πρώτους πόντους του, λειτούργησε σε καθεστώς αναρχίας και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 10-22.

Η διαφορά έφτασε έως τα επίπεδα των 17 πόντων (18-35) στα μισά της 2ης περιόδου κι εκεί ο Άρης αντέδρασε κυρίως με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς. Το 8-0 σερί (26-35, 16:30) έδωσε ελπίδα στην ομάδα του Σάββα Καμπερίδη αλλά ο Ζώης Καράμπελας την έσβησε. Ο νεαρός γκαρντ του Περιστερίου απάντησε με τέσσερις πόντους και δύο ασίστ κι έτσι οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά στο ημίχρονο (35-46), αλλά έχασε το Ράιαν Χάροου ο οποίος υπέστη θλάση.

Ό,τι έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο, επαναλήφθηκε στο 3ο. Το Περιστέρι μπήκε στο 2ο ημίχρονο με 0-15 σερί, έχτισε πάνω στη διαφορά του πρώτου μέρους και κάθισε στο αναπαυτικό μαξιλαράκι του +26 (35-61, 24’) και λειτούργησε με αφέλεια στο υπόλοιπο της περιόδου. Δεν εκτίμησε σωστά την πρώτη αντίδραση του Άρη και το 8-0 σερί (43-61), για να ακολουθήσουν κι άλλα μακρινά σουτ από τους ΤσάλμερςΧαριτόπουλο. Το επιμέρους σκορ για τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος της περιόδου ήταν 22-6 και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 57-67.

Δύο φάουλ του Χαριτόπουλου σε 20’’ τον έστειλαν εκτός παιχνιδιού στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Ο Άρης συνέχισε στην άμυνα ζώνης, αυτή εξάλλου αποδείχθηκε αποτελεσματική καθώς το Περιστέρι είχε τρομακτική δυσκολία στην εύρεση σκορ. Οι «κίτρινοι» μείωσαν σε 66-72 στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου. Εκεί ο κορυφαίος παίκτης του Περιστερίου, Ζώης Καράμπελας, έδωσε πέντε μεγάλους πόντους στην ομάδα του (69-80, 37’) και ουσιαστικά την έβγαλε από το καθεστώς κρίσης. Ο Άρης δεν είχε απαντήσεις, ήταν άστοχος σε τρεις διαδοχικές επιθέσεις κι έτσι το Περιστέρι κλείδωσε τη νίκη.