Έκτος... και με διαφορά!

Με τον Μοχάμεντ Φαγέ να κυριαρχεί ξανά μέσα στις ρακέτες ο Ίκαρος εδραίωσε τη θέση του στην πρώτη εξάδα νικώντας στο ρελαντί τον Άρη (79-67) και καλύπτοντας συγχρόνως το -10 του αγώνα του πρώτου γύρου.

Ο Ίκαρος ήταν η ομάδα που είχε το μεγαλύτερο βάθος και τη δύναμη μέσα στις ρακέτες, γι' αυτό νίκησε. Έκανε μάλιστα σαφείς τις προθέσεις του από την αρχή, όταν προηγήθηκε με 7-0 και έκτοτε δεν κοίταξε ξανά πίσω του. Ο Βρκιτς ήταν αυτός που τράβηξε το σκοράρισμα στο πρώτο μέρος μαζί με τον νεοαποκτηθέντα Αλάμπι, που με το τεράστιο μπόι του έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Άρη. ο τελευταίος δεν ήταν εύστοχος, έχανε τις μάχες στα καλάθια και παρότι προσπαθούσε, δεν μπορούσε να κρατηθεί κοντά στο σκορ.

Ο Ίκαρος προηγήθηκε με 21-13 λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου, 29-20 στο 14' και 41-29 λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, έχοντας βάλει σε μια σειρά τα πράγματα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φαγέ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στις δύο ρακέτες, αφού εκτός από τα ριμπάουντ που μάζευε σωρηδόν, άρχισε να σκοράρει με συνέπεια. Και μαζί με τους Κυρίτση και Αγαδάκο διατηρούσαν με άνεση το προβάδισμα για τον Ίκαρο, καθώς από τον Άρη μόνο ο Βεργίνης είχε σταθερή σύνδεση με το αντίπαλο καλάθι. Μόνος του όμως δεν μπορούσε να νικήσει.

Ο Ίκαρος προηγήθηκε με 69-52 στο 36' και στο τέλος ο Άρης μείωσε λίγο, αλλά δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τη διαφορά των 10 πόντων, με την οποία είχε νικήσει στο Αλεξάνδρειο στον πρώτο γύροο. Διπλά κερδισμένος ο Ίκαρος δηλαδή...

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-32, 58-46, 79-67

Ίκαρος (Καλαφατάκης): Στρναντ, ΜακΝάιτ 2, Κυρίτσης 15 (1), Βρκιτς 15 (3), Καρακωνσταντάκης, Φαγιέ 17 (3), Γκίμπσον 5 (1), Γιαννακίδης, Αγαδάκος 8, Σίμτσακ 8, Αλάμπι 9, Θεολογίτης.

Άρης (Αγγέλου): Χαντ 13 (1), Πελεκάνος 2, Βεζένκοφ 8, Τσιάρας 5, Ασημακόπουλος 4, Καραποστόλου 3 (1), Χαρίσης 2, Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος 6, Μούρτος, Βεργίνης 21 (2), Δήμας 3 (1).