To Περιστέρι λύγισε στο τέλος (86-77) από τον Ερυθρό Αστέρα, τραυματίστηκε ο Μόουζες

2204666 1

Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ για περισσότερο από τρία 10λεπτα το Περιστέρι ηττήθηκε (86-77) από τον Ερυθρό Αστέρα στο «Α. Παπανδρέου», όπου έγιναν τα... αποκαλυπτήρια της φετινής ομάδας!

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο τους, μια ομάδα που επέστρεψε στην Euroleague και παρουσία του παίκτη-θρύλου των «κυανοκιτρίνων» Όντι Νόρις, αλλά λύγισε στο τέλος (86-77) από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ τραυματίστηκε ο Μόουζες.

Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ για περισσότερο από τρία 10λεπτα το Περιστέρι ηττήθηκε (86-77) από τον Ερυθρό Αστέρα στο «Α. Παπανδρέου», όπου έγιναν τα... αποκαλυπτήρια της φετινής ομάδας! Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο τους, μια ομάδα που επέστρεψε στην Euroleague και παρουσία του παίκτη-θρύλου των «κυανοκιτρίνων» Όντι Νόρις, αλλά και των Άγγελου Κορωνιού, Νίκου Κασουρίδη και Νίκου Τσαγκόπουλου έδειξαν ότι θα είναι ένα σύνολο με αγωνιστική ταυτότητα, ρόλους και μαχητική ψυχή ως το τέλος σε κάθε ματς. Ο τραυματισμός του Κίνσλει Μόουζες στην δεύτερη περίοδο στον αστράγαλο (δεν χρησιμοποιήθηκε στην συνέχεια) αποτέλεσε το μοναδικό αρνητικό στοιχείο της αναμέτρησης.

Ο Ουίλιαμ Χάτσερ από την αρχή της αναμέτρησης ήταν εξαιρετικός οργανώνοντας το παιχνίδι αλλά και εκτελώντας όποτε χρειάστηκε. Στο πρώτο 20λεπτο οι παίκτες του Ηλία Ζούρου είχαν τον πλήρη έλεγχο με τον Χάτσερ και τους Σκορδίλη-Μπλέϊκ να δίνουν τις λύσεις. Για τον Ερυθρό Αστέρα ο Τζέιμς Γκιστ ήταν εκείνος στον οποίο ακουμπούσαν την μπάλα οι Σέρβοι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους ο Περπέρογλου και ο Μπράουν. Ουσιαστικά ο τελευταίος ήταν και εκείνος που έδωσε τις λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση στην τελευταία περίοδο για να «χτίσει» ο Ερυθρός Αστέρας μια διαφορά (70-80 στο 37.30'') και να «κλειδώσει» τη νίκη, σε μια αναμέτρηση που είχε έντονο συναισθηματικό στοιχείο με την επιστροφή στο γήπεδο, όπου έγραψαν ιστορία ο Όντι Νόρις και οι συμπαίκτες του (Κορωνιός, Κασουρίδης και Τσαγκόπουλος).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 41-38, 57-60, 77-86.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Ζούρος): Μπλέϊκ 8 (2 τριπ.), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 10, Αγραβάνης 3, Σαλούστρος 12 (2 τριπ.), Γόντικας, Βασιλόπουλος 3 (1 τριπ.), Μόρισον 6, Χάτσερ 22 (4 τριπ.), Γκρέϊ 13 (1 τριπ.), Μόουζες.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Τόμιτς): Τσόβιτς 4 (1 τριπ.), Μπράουν 22 (2 τριπ.), Περπέρογλου 12 (1 τριπ.), Νταβίντοβατς 3 (1 τριπ.), Νέναντιτς, Μπαρόν 10, Ντόμπριτς 8 (1 τριπ.), Γκιστ 16, Τζένκινς 4 (1 τριπ.), Σίμανιτς, Γιοβάνοβιτς, Ότζο 7