Υπάρχει ζωή στην Ελευσίνα! (pics)

Αν και τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ του, ο Πανελευσινιακός δεν το βάζει κάτω. Με πρωταγωνιστή τον Λιακόπουλο και ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Παπανικολάου πέτυχε μεγάλη νίκη επί του κακού Πανιωνίου (76-72) και ανανέωσε τις ελπίδες του για παραμονή. Οι "κυανέρυθροι" πέταξαν στα σκουπίδια το δώρο που τους έκανε ο ΠΑΟΚ χάνοντας στο Ρέθυμνο.

Το ένστικτο της επιβίωσης αποδείχθηκε και στην Ελευσίνα ότι είναι ισχυρότερο από όλα τα άλλα. Ο Πανελευσινιακός έτρωγε... σίδερα από το πρώτο δευτερόλεπτο και δεν άφησε τον Πανιώνιο να πάρει ανάσα. Ο Λιακόπουλος είχε καιρό να κάνει καλή εμφάνιση και πήρε το αίμα του πίσω οδηγώντας από την αρχή την ομάδα του σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 18-13 στο 8' και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι απέναντι σε έναν Πανιώνιο νωθρό και πολύ άστοχο.

Ο Μίλμπουρν ήταν "σβηστός", ο Παππάς μέτριος και από την... αγία τριάδα μόνο ο Γιάνκοβιτς έδειχνε να είναι ζωηρός, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να μην μπορεί να κάνει το ξέσπασμα που θα τον έβαζε για καλά μπροστά στο σκορ και θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ του. Η μεγάλη αστοχία του δεν του επέτρεπε να εκμεταλλευτεί τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευε κι έτσι, παρότι κανά δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο πέρασε μπροστά στο σκορ, εντούτοις αμέσως μετά έμενε και πάλι πίσω.

Ο Πανελευσινιακός, που εκτός του Λιακόπουλου είχε και τον Εζιούκου να προσφέρει για μια ακόμα φορά πολλά μέσα στις δύο ρακέτες και τον Γκίμπσον να είναι πολύ ουσιαστικός για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, διατήρησε το μικρό πλην πολύτιμο προβάδισμά του και στην τρίτη περίοδο, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης.

Ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 73-67 και κάπου εκεί ο Πανιώνιος έκανε την ύστατη προσπάθεια. Ο Γιάνκοβιτς με δύο βολές και ο Παππάς με γκολ φάουλ έπειτα από δικό του επιθετικό ριμπάουντ μείωσαν 73-72 45'' πριν από τη λήξη, ωστόσο ήταν ο Νίκος Παπανικολάου αυτός που έμελλε να υπογράψει το θρίαμβο του Πανελευσινιακού. Πρώτα με δύο ριμπάουντ, ένα επιθετικό μετά από άστοχο τρίποντο του Μαγκουνή, που έδωσε τη δυνατότητα στον Εζιούκου με μια βολή να κάνει το 74-72, κι ένα αμυντικό μετά το άστοχο τρίποντο του Κις, που πήγε να πάρει το παιχνίδι για τον Πανιώνιο. Ο Παπανικολάου έβαλε και τις δύο βολές μετά το φάουλ που κέρδισε μετά και ο Πανελευσινιακός έμεινε ολοζώντανος στη μάχη για την παραμονή στην Α1.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 39-36, 59-54, 76-72.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 6, Παπανικολόπουλος 6 (2), Παπανικολάου 6, Δημάκος, Γκίμπσον 10(1), Μαγκουνής 6 (1), Λιακόπουλος 21, Δεληγιάννης 2, Τσιάκος 4, Αβραμίδης 4, Εζιούκου 11.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Πέιν 10 (2), Αθηναίου 7(1), Κις, Μίλμπουρν 7(1), Αθανασούλας 3

(1), Μπατής 3 (1), Γιάνκοβιτς 13 (1), Καββαδάς 9, Παππάς 10, Αγραβάνης, Μπούκερ 10.