Όρθιος με το σπαθί του

Το ένστικτο της επιβίωσης βοήθησε τον Ηλυσιακό να ξεπεράσει τα όποια προβλήματά του και να πάρει στα Ιλίσια μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Απόλλωνα (75-69), η οποία σε συνδυασμό με την ήττα της Καβάλας είναι για την ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη... μισή σωτηρία.

Αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πάντως, ήταν ο Απόλλων. Με καλή άμυνα πάνω στους αντιπάλους περιφερειακούς και δη τον Στόγκλιν και με τον Κρόλο να κερδίζει τις πρώτες μάχες από τον Αναγκόνιε και να δίνει πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα οι Πατρινοί προηγήθηκαν με 14-6 στο 6' και διατήρησαν αυτό το προβάδισμα μέχρι και τα μισά της δεύτερης περίοδου (27-19 στο 14'), καθώς ο Βλάντο Πέτροβιτς πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα.

Στο μεταξύ ωστόσο ο Αναγκόνιε είχε αναλάβει δράση κι άρχισε να σκοράρει μέσα στη ρακέτα, ο Απόλλων άρχισε να... αστοχεί πιο συστηματικά, καθώς οι Αμερικανοί του δεν τον βοηθούσαν ιδιαίτερα, και ο Ηλυσιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Με ένα τρίποντο του Στόγκλιν ισοφάρισε 27-27, λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου πέρασε μπροστά με 32-30, αλλά τελικά ο Αργυρόπουλος έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες (32-32).

Στην τρίτη περίοδο ο Παραγιός πρώτα, αλλά κυρίως ο Δορκοφίκης με τα τρίποντά του έδωσαν τις λύσεις εκείνες που χρειαζόταν ώστε να ξεφύγει στο σκορ ο Ηλυσιακός (47-39 στο 27'), ο οποίος έδειχνε να κυριαρχεί και λόγω του ότι ανανέωνε πολλές επιθέσεις χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευε ο Αναγκόνιε, που έκανε θραύση στον τομέα αυτό (μάζεψε 7 συνολικά). Όμως ένε ξέσπασμα του ΜακΚόλουμ έφερε και πάλι τον Απόλλωνα σε θέση βολής (53-52) με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Παρόλα αυτά ο Ηλυσιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του. Συνεχίζοντας να παίζει καλή άμυνα και να ελέγχει τα ριμπάουντ, διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ και όταν ο Νίκος Χατζής πήρε τ' όπλο του, ξέφυγε με 66-58 στο 37'. Ο Απόλλων με πίεση στην άμυνα και τους ΜακΚόλουμ, Αργυρόπουλο στην επίθεση προσπάθησε να μειώσει, όμως ο Χατζής ήταν ψύχραιμος από την γραμμή των βολών και υπέγραψε τη μεγάλη νίκη του Ηλυσιακού, που μπορεί να ισοδυναμεί και με τη σωτηρία του...

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 32-32, 53-52, 75-69

Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Καυκής 2, Αράπης 3(1), Αναγκόνιε 13, Χατζής 14(1), Σπανός 7(1), Δορκοφίκης 10(2), Μόρισον 7(1), Γκάρισον 1, Παραγυιός 9, Στόγκλιν 9(1).

Απόλλων Π. (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 15, Αργυρόπουλος 12, Γκραντ 13(1), Θανόπουλος, Έρτσεγκ, Πέτροβιτς 11(3), Κλάιμπερ 5(1), Ζαφείρης 3(1), Τέρνερ 2, Κρόλο 8.