Αρχηγού παρόντος...

Οι συμπαίκτες του είχαν όρεξη για πλάκα, οι Δημήτρης Διαμαντίδης όμως όχι. Πήρε το όπλο του και εκτέλεσε τον Πανελευσινιακό, ο οποίος αντιστάθηκε φιλότιμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού (77-59).

Οι "πράσινοι" είχαν προφανώς το μυαλό τους στη Ρεάλ κι έτσι στο 6ο λεπτό βρέθηκαν να χάνουν 12-4 από τον Πανελευσινιακό, που μη έχοντας τίποτα να χάσει μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και χάρη στην πολύ καλή παρουσία των Εζιούκου και Μαγκουνή προσπάθησε να χτυπήσει στα ίσια το μεγάλο αντίπαλό του.

Τα κατάφερε μια χαρά σε όλο το πρώτο ημίχρονο, στο τέλος του οποίου ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με διαφορά μόλις 6 πόντων (39-33), καθώς ήταν άστοχος και με την εξαίρεση του Γκιστ, δεν μπορούσε να βρει αξιόπιστες επιθετικές λύσεις ούτε μέσα στη ρακέτα. Ο μόνος παίκτης που είχε συνδεθεί... μόνιμα με το αντίπαλο καλάθι ήταν ο Διαμαντίδης, που παίζοντας ως σούτινγκ γκαρντ συνέχισε το προσωπικό ρεσιτάλ του και στην τρίτη περίοδο, οπότε με δικά του τρίποντα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 47-35 στο 23'.

Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι συμπαίκτες του, που ανέβασαν τη διαφορά στους 19 στο 29' (58-39), καθώς από την άλλη μεριά ο Πανελευσινιακός εγκλωβίστηκε στη βελτιωμένη άμυνα των "πρασίνων" και ξέμεινε από λύσεις. Ο Διαμαντίδης αποσύρθηκε στον πάγκο για να ξεκουραστεί και η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, αφού ούτε ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να φορτσάρει ούτε ο Πανελευσινιακός να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 33-39, 42-59, 59-77.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 5, Παπανικολόπουλος 7 (1), Δημάκος 3 (1), Γκίμπσον, Μαγκουνής 15 (3), Λιακόπουλος 3 (1), Δεληγιάννης, Τσιάκος 4 (1), Μαντζιώρης 2, Αβραμίδης 4, Εζιούκου 14.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος, Ματσιούλις 9 (1), Ούκιτς 5, Λάσμε 4, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 20 (6), Γκιστ 13 (1), Μπανκς 5 (1), Ξανθόπουλος 6 (10ασ.), Γιαννόπουλος 7 (1), Σκορδίλης.