Αιώνιος έφηβος

Το μπάσκετ χρόνια δεν κοιτά. Γι' αυτό κι ο Κώστας Χαραλαμπίδης, πιο φρέσκος και ορεξάτος από ποτέ, εκτέλεσε τον Άρη με 31 πόντους και 6/6 τρίποντα και οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε σπουδαία νίκη (84-72) στο ντέρμπι "αιωνίων" της Θεσσαλονίκης. Μεγάλο παιχνίδι έκαναν ο Χάτσερ, αλλά και ο... γνωστός Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Το τελικό σκορ μπορεί να φανερώνει ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε σχετικά εύκολα, όμως στην αρχή άλλος έδειχνε ότι πήγαινε να κάνει περίπατο. Αντί ο κόσμος του ΠΑΟΚ, που είχε γεμίσει το κλειστό της Πυλαίας, να σπρώξει την ομάδα του σε εντυπωσιακό ξεκίνημα, είδε εμβρόντητος το ακριβώς αντίθετο. Με άμυνα από γρανίτη και ομαδική δουλειά στην επίθεση, ο Άρης προηγήθηκε με 14-0 στο 5' και έδειξε ικανός να φέρει... τούμπα όλα τα προγνωστικά!

Κατάφερε μάλιστα να διατηρήσει διψήφια διαφορά μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περίοδου (22-12), αλλά κάπου εκεί πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Χαραλαμπίδης. O 37χρονος άσος άρχισε σιγά σιγά να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι και η ψαλίδα σταδιακά να κλείνει. Βοήθησαν βέβαια σε αυτό το ότι ο Άρης έχασε την αρχική ευστοχία του, αλλά και το ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος βρήκε χώρο μέσα στη ρακέτα για να δράσει κι έτσι ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου μπήκε στο παιχνίδι. Χρειάστηκε πάντως να έρθει το 17' για να πάρει ο "δικέφαλος" για πρώτη φορά το προβάδισμα με κάρφωμα του Λάζου (32-31). Ο Άρης, που έπαιζε χωρίς τον τραυματία Πάσαλιτς, αντέδρασε προσωρινά με τον Πελεκάνο, αλλά ο Χαραλαμπίδης είχε πλέον ζεσταθεί για τα καλά.

Και δεν κρύωσε ούτε όταν πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, στο οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 41-38 έχοντας γυρίσει τελείως το παιχνίδι. Αντιθέτως στο δεύτερο μέρος μπήκε ακόμα πιο ζεστός και με τα τρίποντά του έριξε στο καναβάτσο τον Άρη. Στο 28' το σκορ ήταν 58-44 με τους Χάτσερ και Παπαδόπουλο να βοηθούν και όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα επικρατούσε εύκολα.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου, όμως, αποφάσισε να παίξει το τελευταίο χαρτί του. Χαμήλωσε εντελώς το σχήμα παίζοντας με τον Ασημακόπουλο σέντερ να μαρκάρει τον Λάζο και με τον Χαντ "τεσσάρι", έκανε την ομάδα πιο κινητική και ευέλικτη σε άμυνα κι επίθεση και κάπως έτσι κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Στο 33' με τρίποντο του Ασημακόπουλου μείωσε 62-57, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο. Οι Χαραλαμπίδης και Χάτσερ συνέχισαν να "πυροβολούν" από την περιφέρεια και με τα τρίποντά τους έφεραν ξανά τον ΠΑΟΚ σε απόσταση ασφαλείας στο 36' (72-61). Ο Σούλης Μαρκόπουλος δικαιώθηκε για την επιλογή του να μην ακολουθήσει τον αντίπαλό του στο χαμηλό σχήμα κρατώντας μέσα στο παιχνίδι τον Παπαδόπουλος, που έκανε μεγαλύτερη ζημιά στον Άρη απ' όση ο Ασημακόπουλος στον ΠΑΟΚ, κι έτσι τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Άπαξ και ο Άρης δεν μπόρσε να ξαναγυρίσει το παιχνίδι την ώρα που πλησίασε, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Φρόντισαν γι' αυτό οι Χαραλαμπίδης και Χάτσερ, που διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι στα τελευταία λετπά και σφράγισαν τη σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ, ο οποίος παραμένει αήττητος στον δεύτερο γύρο έχοντας συμπληρώσει επτά συνεχόμενες νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 41-38, 58-48, 84-72

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 24 (3), Κασελάκης, Χαραλαμπίδης 31 (6/6), Τσαιρέλης 8, Δέδας , Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 17, Καλλές, Χρυσικόπουλος, Θεοδωράκος.

Αρης (Αγγέλου): Χαντ 4, Πελεκάνος 17 (1), Βεζένκοφ 8 (1), Τσιάρας 7 (1), Ασημακόπουλος 6 (2), Καραποστόλου 6, Μποχωρίδης 11 (1), Σαρικόπουλος 2, Βεργίνης 3 (1), Χαρίσης 8.