Εύκολα κι απλά

Ο ΚΑΟΔ δεν είχε διάθεση να μπλέξει σε περιπέτειες, έτσι ξεμπέρδεψε στα γρήγορα με το Περιστέρι νικώντας με 87-75. Ο Πάλμερ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και ήταν για μια ακόμα φορά ο πρωταγωνιστής των Δραμινών, ενώ από τους Περιστεριώτες ο Σμους Πάρκερ ήταν βαρύς και ο άλλος καινούριος Αμερικανός, Τζόναθαν Μίτσελ, όλα τα λεφτά.

Ο ΚΑΟΔ έκανε σαφείς τις προθέσεις του από την αρχή. Με τον Ρόου να κάνει ιδανικό κουμάντο από την περιφέρεια, χτύπησε κυρίως μέσα στη ρακέτα, όπου ο Πάλμερ εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες του Περιστερίου. Έτσι, στο 10' κιόλας η διαφορά ανέβηκε στους 14 πόντους (33-19), καθώς συν τοις άλλοις το Περιστέρι ήταν πολύ άστοχο από την περιφέρεια και ο Πάρκερ ήταν επιφυλακτικός και δεν έπαιρνε προσπάθειες. Αντίθετα ο Μίτσελ ήταν εξ αρχής δραστήριος και στην πραγματικότητα ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα των δυτικών αθηναϊκών προαστίων.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο μέχρι περίπου τα μισά της τελευταίας περιόδου. Ο ΚΑΟΔ κυριαρχούσε πλήρως, καθώς ο Πάλμερ ήταν εξαιρετικός, ενώ από κάποια στιγμή και μετά ανέβηκε κι ο Νόουλς, και εκμεταλλευόταν όλα τα αμυντικά κενά του Περιστερίου, που ήταν άστοχο και εδειχνε πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αντιστρέψει το σκηνικό. Στο 25' η διαφορά ανέβηκε πάνω και από τους 20 πόντους (64-42), στο 33' το σκορ έγινε 77-54 και κάπου εκεί ο ΚΑΟΔ άφησε λίγο το πόδι από το γκάζι.

Το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των γηπεδούχων, ο Πάρκερ βρήκε λίγο χώρο για να δείξει μέρος όσων μπορεί να κάνει, ο Μίτσελ συνέχισε να παλεύει και κάπως έτσι η ψαλίδα έκλεισε λιγάκι. Το τελικό 87-75 απλώς διέσωσε την τιμή του Περιστερίου, που πάντως χρειάζεται να κάνει περισσότερα για να σώσει και το... τομάρι του.

Τα δεκάλεπτα: 33-19, 52-34, 69-54, 87-75.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Νόουλς 14(2), Ακεψεμαϊδης 7, Μισέλ 2, Μπάβτσιτς 9, Κακαρούδης 12(1), Ζάρας 8(2), Ιωάννου 1, Πάλμερ 20(1), Ρόου 12(2).

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 12(1), Κομποδιέτας 6, Πάρκερ 15(1), Κανονίδης 4, Ψαρόπουλος 2, Μάντζαρης 5, Μισέλ 20(2), Χάινς 4, Πέτρουλας 3, Μελισσαράτος, Λάκκας 2, Ζούμπος 2.