Air Pettway!(pics)

Αφού χρειάστηκαν ορισμένες... αλχημείες στους κανονισμούς, το βραβείο στον διαγωνισμό καρφωμάτων πήγε στα χέρια αυτού που το άξιζε πραγματικά. Του Μπρετ Πετγουέι, που έκανε καρφώματα επιπέδου ΝΒΑ!

Ο Αμερικανός του Ρεθύμνου έδειξε πως είχε όρεξη από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, όταν έκανε καρφώματα καλύτερα από αυτά που έκαναν οι αντίπαλοί του στον διαγωνισμό! Έχασε ωστόσο το πρώτο κάρφωμα στον διαγωνισμό, το δεύτερο όμως ήταν ένα εντυπωσιακό windmill που πήρε 49 πόντους από την επιτροπή (Πεδουλάκης, Μπαρτζώκας, Μαρκόπουλος, Σφαιρόπουλος, Μπολάτογλου).

Αυτό που προφανώς ίσχυσε ήταν να μετρήσει το καλύτερο από τα δύο καρφώματα που έκαναν οι διαγωνιζόμενοι στην προκριματική φάση και κάπως έτσι μπήκε ο Πετγουέι στον τελικό. Άλλωστε από τους 8 που διαγωνίστηκαν μόνο οι τρεις (Παπανικολάου, Λάσμε και Θανάσης Αντετοκούμπο) έκαναν δύο επιτυχημένα καρφώματα.

Αυτός που τελικά αναμετρήθηκε στον τελικό με τον Πετγτουέι ήταν ο Κίτον Γκραντ του Απόλλωνα, που διαγωνίστηκε τελευταίος και βαθμολογήθηκε με 49 πόντους, όσους και ο Αμερικανός του Ρεθύμνου.

Το καλύτερο πάντως ο Πετγουέι το φυλούσε για τον τελικό. Έστησε τον ΜακΚόλουμ με την μπάλα κάτω από το καλάθι, πήρε φόρα, πέρασε πάνω από τον ΜακΚόλουμ, στον αέρα άρπαξε την μπάλα κι αφού την πέρασε κάτω από τα πόδια την κάρφωσε με δύναμη στο καλάθι! Ήταν ένα κάρφωμα επιπέδου all star game του ΝΒΑ, που δικαίως βαθμολογήθηκε με άριστα 50 και χάρισε στον Πετγουέι τη νίκη. Ο Γκραντ δεν μπόρεσε να τον συναγωνιστεί.

Προκριματικός γύρος
Πετγουέι (Ρέθυμνο) 49
Γκραντ (Απόλλων Π.) 49
Λάσμε (ΠΑΟ) 48
Γκιστ (ΠΑΟ) 48
Μίλμπουρν (Πανιώνιος) 46
Παπανικολάου (Ολυμπιακός) 45
Καββαδάς (Πανιώνιος) 45
Αντετοκούμπο (Φιλαθλητικός) 45

Τελικός
Πετγουέι (Ρέθυμνο) 50
Γκραντ (Απόλλων  Π.) 45