"Πράσινο" και το πέμπτο ντέρμπι

21 PAO OSFP

Ο Παναθηναϊκός διεύρυνε το σερί των επιτυχιών του επί του Ολυμπιακό, με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη (68-61), διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα, αλλά στο ξεκίνημα του β΄ γύρου ικανοποίηση μπορεί να νιώθουν και οι «ερυθρόλευκοι» με την καλή αγωνιστική εικόνα τους στο ΟΑΚΑ.

Επειδή τον τελευταίο καιρό οι άσχημες εμφανίσεις του Ολυμπιακού είχαν βαρύνει το κλίμα, η σημερινή εμφάνιση άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας, παρότι η προσπάθειά δεν έφερε και τη νίκη. 

Ο Παναθηναϊκός με περισσότερο βάθος και με βοήθειες από τους παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο, κατάφερε να διαφοροποιήσει την κατάσταση στο β΄ ημίχρονο και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Οι «πράσινοι» που ξαφνιάστηκαν από την ενέργεια του Ολυμπιακού στο α΄ δεκάλεπτο και για οκτώμισι λεπτά δεν μπορούσαν να «σταυρώσουν» καλάθι, αντέδρασαν στη συνέχεια και με την πάροδο του χρόνου βρήκαν τις λύσεις από τον Λεκαβίτσιους, τον Βουγιούκα, τον Μήτογλου και τον «συνήθη ύποπτο» Ρίβερς στις συναντήσεις με τους «ερυθρόλευκους», για να ανακάμψουν και να φτάσουν στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός μέχρι το 22΄ είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, αλλά με το τέταρτο φάουλ του ΜακΛιν, οι «πράσινοι» μετέφεραν το παιχνίδι τους κοντά στο καλάθι και από το 28΄40’΄ που πήραν για δεύτερη φορά κεφάλι στο σκορ με το δίποντο του Μήτογλου (45-44), η ψυχολογία ήταν με το μέρος τους. Ο Σπανούλης απάντησε (45-46) και ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε ο Ολυμπιακός μπροστά στο σκορ.

Το ισχνό προβάδισμα των πρωταθλητών άρχισε να αυξάνεται και να φτάνει στο +8 με το τρίποντο του Μήτογλου (61-53) και στο +9 με τον Λεκαβίτσιους (65-56), από τη στιγμή που αποχώρησε με πέντε φάουλ ο Μιλουτίνοφ. Μόλις χρησιμοποιήθηκε στο 32΄, αμέσως χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ στον Λεκαβίτσιους.

Ο Ολυμπιακός στον οποίο ανήκε ολοκληρωτικά το α΄ δεκάλεπτο με την αποτελεσματική άμυνά του, τη δραστηριότητα των Σπανούλη, Πρίντεζη και την αξιοποίηση του ΜακΝιλ μέσα στη ρακέτα, ξέφυγε από το αρχικό σχεδιασμό του, μόλις φορτώθηκαν από νωρίς με φάουλ οι δύο ψηλοί του και τα αποθέματα δυνάμεων άρχισαν να λιγοστεύουν.

Και οι διαμαρτυρίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τη διαιτησία ήταν έντονες στο τέλος.

Πάντως το ντέρμπι μπορεί να μην ήταν τόαο ποιοτικό, αλά τελείωσε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, με όμορφες εικόνες μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων.

Τα δεκάλεπτα:-20, 30-32, 50-48, 68-61.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (Πασκουάλ): Ντένμον, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 1, Καλάθης 9, Σίνγκλετον 6, Ρίβερς 16 (2), Παππάς 5, Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους 12 (2), Μήτογλου 7 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (1), Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 13 (12 ριμπ.), Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 5, ΜακΛιν 9, Στρέλνιεκς 1, Ρόμπερτς 4, Μπόγρης, Ουίλτζερ 3, Τόμπσον 2.

Η στατιστική του αγώνα, εδώ