Είχε και …βράχους και τύχη

trikala aekΗ μόλις δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, με το 92-71 επί των Τρικάλων στην θεσσαλική πόλη ήρθε χάρη στην υπεροχή της στην ρακέτα, όπου για πρώτη φορά ίσως μετά τις αλλαγές στο ρόστερ της η «Ένωση» κατάφερε να επιβάλει με την δύναμη την υπεροχή της.

Ο Βασίλης Καββαδάς έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την κιτρινόμαυρη φανέλα με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ σε μόλις 13’ συμμετοχής, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής σε άλλα 16’ συμμετοχής είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Αντίθετα με τους δυο Έλληνες σέντερ, ο Βινς Χάντερ, αν και ξεκίνησε στην πεντάδα της, ήταν αναποτελεσματικός στο ξεκίνημα, απέναντι στους Τέγιτς και Κανάτσεβιτς των Τρικάλων, που ήταν πιο δραστήριοι.

Τα Τρίκαλα προηγήθηκαν μάλιστα και με 16-11 στο 8’, πριν η ΑΕΚ με ένα γκολ-φάουλ σε νεκρό χρόνο στην λήξη του δεκαλέπτου με τον Μαυροειδή προηγηθεί με 22-20. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν μια τελευταία φορά με 32-32 στο 16’ και από εκεί και πέρα ακολουθούσαν μόνιμα στο σκορ την «Ένωση».

Αν και η ομάδα του Τακιανού προσπάθησε να παίξει όμορφο μπάσκετ της στοίχισαν αρχικά η τεχνική ποινή και η αποβολή του Κανάτσεβιτς με 5 φάουλ μόλις στο 13’, ενώ το …κακό ολοκληρώθηκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου:

Μόλις ο Χατζηνικόλας μείωσε με σουτ τριών πόντων σε 43-45, στην επόμενη φάση έριξε τάπα στον Μπάρλοου αλλά προσγειώθηκε σε πόδι συμπαίκτη του και αποχώρησε τραυματίας, ενώ δυο λεπτά αργότερα, στο 23’ αποχώρησε και ο Τέγιτς με διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο…

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την δυναμική που της έδινε αυτή η εξέλιξη και κτύπησε άμεσα εντός της ρακέτας, με τους Μαυροειδή και Καββαδά να φορτώνουν εύκολους πόντους το καλάθι των Τρικάλων. Αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να γίνει διψήφια μόλις στο 26’ (49-59) και να μείνει πάνω απ’ τους 10 πόντους σχεδόν σε όλο το παιχνίδι που απέμενε, φτάνοντας έως και τους 14 στα μέσα της τέταρτης περιόδου (64-78).

Τα …άσχημα νέα για την ΑΕΚ είναι το ντεφορμάρισμα του Μάνι Χάρις, που έμεινε στους 5 πόντους και για ένα ακόμη παιχνίδι δεν βοήθησε επιθετικά, ενώ γενικότερα η «Ένωση» δεν βρίσκει λύσεις απ’ την περιφέρεια, μένοντας στο 21% στα σουτ τριών πόντων (4/19). Είχε όμως 47 ριμπάουντ έναντι 31 των γηπεδούχων, ενώ είχε και λίγα, σχετικά, λάθη (11), για εκτός έδρας παιχνίδι. Δεν έλειψαν και οι εντάσεις στον πάγκο της, όπως σε ένα τάιμ άουτ στο 29’ με τον Δημήτρη Μαυροειδή να ρίχνει ευθύνες στον Μάικ Γκριν για κάτι που είχε κάνει ο Αμερικανός νωρίτερα και τον Ντράγκαν Σάκοτα να παίζει τον ρόλο του πυροσβέστη. Οι δυο τους μάλλον τα βρήκαν πάντως στη συνέχεια και ο Γκριν ήταν απ’ τους διακριθέντες της ΑΕΚ στην τέταρτη περίοδο. 
Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-45, 59-64, 71-82

ΤΡΙΚΑΛΑ (Τακιανός): Τζόουνς 13 (1), Λούντζης 12 (1), Σλαφτσάκης 7, Τέγιτς 9, Κανάτσεβιτς 2, Τέιμς 12, Καραγιώργος, Χατζηνικόλας 3 (1), Καλογιαννίδης 2, Σκουλούδης, Τάταρης 1, Φιλντς 10.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 6, Γκριν 12 (1), Χάρις 5, Λαρεντζάκης 7 (1), Χάντερ 2, Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 12 (1), Βασιλόπουλος 7 (1), Άτιτς, Μπάρλοου, Μαυροειδής 13, Καββαδάς 16.

Η στατιστική του αγώνα εδώ