Αήττητος και ...αδιαμφισβήτητα καλύτερος

54 AEK PAOBC

Ο Παναθηναϊκός πήρε εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και επικράτησε με 94-74 της …άχρωμης και άγευστης ΑΕΚ στο «κιτρινόμαυρο» ΟΑΚΑ

Το είχε πει άλλωστε και ο Ντράγκαν Σάκοτα την παραμονή του αγώνα, ότι όσοι περιμένουν ένα …ντέρμπι επειδή η ΑΕΚ είχε κερδίσει στο Κύπελλο τον Παναθηναϊκό, κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι οι δυο ομάδες είναι κοντά σε επίπεδο δυναμικότητας και επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του.

Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του απ’ την άλλη έδειξαν και πάθος και συγκέντρωση και την αναμφισβήτητα μεγαλύτερη ποιότητά τους στο παρκέ. Πήραν και εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, όσο και αν ο Καταλανός αρνήθηκε ότι αυτό ήταν το …κίνητρό τους.
Η έμπνευση του μαρκαρίσματος του Θανάση Αντετοκούνμπο πάνω στον Μάικ Γκριν έκρινε το παιχνίδι καθώς έδωσε στον Παναθηναικό προβάδισμα με 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (12-24 στο 6’), με τον εκρηκτικό φόργουορντ να παίζει και άμυνα αλλά και να έχει 8 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Από εκεί και μετά το παιχνίδι κύλησε όπως το ήθελε ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν είχε καμία τύχη. Στην Τρίτη περίοδο έβαλε την σφραγίδα του ο Νικ Καλάθης, πετυχαίνοντας 16 πόντους σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ, που οδήγησε την διαφορά και στους 19 πόντους (51-70 στο 29’).

Το ίδιο κακοί με την χθεσινή ΑΕΚ και οι διαιτητές, με τον Μάνο να παίρνει πάνω του σφυρίγματα των συναδέλφων του, να έχει ανεπίτρεπτο ύφος απέναντι στους πάγκους, ενώ αρκετά λάθη έκαναν και οι Αναστόπουλος και Τζαφλέρης, σε ένα παιχνίδι εύκολο από πλευράς εξέλιξης και εικόνας…
Τα δεκάλεπτα: 23-32, 39-49, 54-72, 74-94
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ελόνου 3, Τζέιμς 12 (1), Γκριν 13 (2), Χάρις 17 (1), Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 13, Λαρεντζάκης, Μπάρλοου 6 (2), Αγραβάνης, Μαυροειδής 3, Καββαδάς 4.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Ρίβερς 6, Παππάς 7 (1), Ντένμον 7 (1), Γκιστ 13 (1), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 3 (1), Όγκαστ 11, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 19 (3 τρίποντα, 6 ασίστ), Αντετοκουνμπο 8, Μήτογλου 2.

Η στατική του αγώνα, εδώ