Επιβλητικός ΠΑΟΚ με "καυτό" Γκος

paok olympiakos gos

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει για παράσημο δύο νίκες επί του Ολυμπιακού, με διαφορετικές ομάδες. Πρώτα με την Κηφισιά και σήμερα με τον ΠΑΟΚ (78-71).

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν σε μία εύκολη επικράτηση, εκμεταλλευόμενοι τη νωθρότητα και τις απουσίες των «ερυθρολεύκων». Είχαν ενέργεια, διάρκεια στην απόδοσή του και έναν εκπληκτικό Φιλ Γκος που ήταν ασταμάτητος.

Ο ΠΑΟΚ «βραχυκύκλωσε» επιθετικά τον Ολυμπιακό και από το πρώτο δεκάλεπτο πήρε μία σημαντική διαφορά που την κράτησε μέχρι το τέλος. Η μέγιστη τιμή της έφτασε στο +16 (57-41), με το τρίποντο του Γκος στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Ακόμη κι όταν στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός όσες φορές την κατέβαζε στους εννιά πόντους, οι γηπεδούχοι πάντα απαντούσαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» κουρασμένοι και άκεφοι, παρουσιάστηκαν ευάλωτοι αμυντικά, δεν είχαν λύσεις επιθετικά κοντά στο καλάθι (ο ΜακΝιλ όλους τους πόντους τους πέτυχε με βολές, ο Μιλουτίνοφ και ο Μπόγρης έπαιξαν λίγο), ενώ και από την περιφέρεια τα ποσοστά ήταν απογοητευτικά. Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός είχε 1/16 τρίποντα και 4/6 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όμως

Άλλο χαρακτηριστικό είναι τα 10 κλεψίματα του ΠΑΟΚ και τα 19 λάθη των αντιπάλων του.

Εκτός από τον Γκος, ζημιά στον Ολυμπιακό έκανε και ο Τζάκσον, ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Μαργαρίτης, Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης, Κόνιαρης.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 44-33, 57-41, 78-71

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 6, Χαραλαμπόπουλος 9 (1), Κατσίβελης 5 (1), Τζάσον 14, Γκος 24 (5), Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 4, Τσόχλας, Μαργαρίτης 3, Ζάρας 2, Καραμανώλης, Τζόουνς 5 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 12 (2), Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 11, Μπόγρης 4, ΜακΛίν 8, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Μιλουτίνοφ 2, Γουίλτζερ 11 (1), Τόμπσον.

Η στατιστική του αγώνα, εδώ