Μεγάλες νίκες για Κολοσσό, Λαύριο, Κόροιβο και Λάρισα

2017KOLOSSOS AEK2

Η τέταρτη αγωνιστική ημέρα της Α1 επιφύλαξε αμφίρροπες αναμετρήσεις και περισσότερη αίσθηση προκάλεσαν οι νίκες του Κολοσσού και του Λαυρίου, ενώ πολύ κοντά στην πρώτη νίκη τους έφτασαν ο Πανιώνιος και η Κύμη, αλλά ο Κόροιβος και ο ΓΣΛ Φάρος ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος.

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός επικράτησε της ΑΕΚ με 82-78 με κορυφαίο παίκτη τον Μάλκολμ Γκρίφιν, ο οποίος ήταν ασταμάτητος. Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν το πρώτο πεντάλεπτο του β΄ ημιχρόνου,.

Όταν η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη «έτρεξε» ένα επιμέρους 15-2 και μετέτρεψε 43-44 του ημιχρόνου σε 58-46. Επίσης ο Κολοσσός κυριάρχησε στα ριμπάουντ, ενώ η ΑΕΚ στηρίχτηκε περισσότερο στο τρίποντο (12/26). Στον πάγκο της δεν ήταν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη μέση και τον αντικατέστησε ο συνεργάτης του Θανάσης Παπαχατζής.

Ο Κόροιβος καρδιοχτύπησε στο γήπεδό του με αντίπαλο τον Πανιώνιο, που παρά τα προβλήματά του, διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη και είχε και το τελευταίο σουτ για να πάρει το «ροζ φύλλο» με τον Στέιντλ. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου παρέμεινε αήττητη στην έδρα της (68-67), αλλά ο Πανιώνιος, κατάφερε να κατεβάσει αισθητά την παραγωγικότητα του αντιπάλου του και να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Κόροιβος μετά τον Κολοσσό, κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά παιχνίδι στον  πόντο, 

Η νίκη του Λαυρίου στο Ρέθυμνο και μάλιστα με εύκολο τρόπο (95-73), κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη με πρωταγωνιστή τον Στίβεν Γκρέι, ο οποίος ήταν εκπληκτικός, κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και ξέφυγε στο σκορ το Λαύριο που πέτυχε 30 πόντους στο διάστημα αυτό.

Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 6/7 τρίποντα, ενώ τέσσερα πέτυχε στην τρίτη περίοδο.

Ο «νεοφώτιστος» ΓΣΛ Φάρος πέτυχε την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα, περνώντας με επιτυχία (71-70) από τη Χαλκίδα, όπου η Κύμη έφτασε πολύ κοντά για να σπάσει το ρόδι.Όμως η υπεροχή των Θεσσαλών στα ριμπάουντ (40 έναντι 23) και η εμπειρία του Μανώλη Παπαμακάριου, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.