Ο Κόροιβος έσπασε την περυσινή κακοδαιμονία

koroivos kolossos

Δύο αγώνες με φινάλε «γκραν γκινιόλ» επιφύλαξε η 3η αγωνιστική ημέρα της Α1. Στο Λαύριο και την Αμαλιάδα, η αγωνία έπιασε «κόκκινο».

Ο Άρης πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του και αφαίρεσε από πάνω του μία μεγάλη πίεση. Γιατί ο εφιάλτης της πρεμιέρας στην Αμαλιάδα στριφογύριζε πάνω από το Λαύριο και η δεύτερη βράβευση του Παναγιώτη Γιαννάκη ( η πρώτη πριν από τον αγώνα με τον Κόροιβο), θα.... συνδεόταν προληπτικά με τις ήττες.

Ο Κόροιβος πάντως μετράει δύο στα δύο στην έδρα του και αποδεικνύει ότι η νίκη του στην πρεμιέρα επί του Άρη δεν ήταν μία φωτοβολίδα. Καλές εντυπώσεις άφησε και στο Ρέθυμνο, ενώ σήμερα η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, ανακουφίστηκε με το αλά Βασιλόπουλου καλάθι του Μάρκους Πόσλεϊ ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη (79-76). Έσπασε συγχρόνως και μία κακή παράδοση που ήθελε πέρυσι να χάνει στο τέλος αρκετά παιχνίδια μέσα από τα χέρια της.

Ο αγώνας είχε πολλές διακυμάνσεις και διψήφιες διαφορές από την πλευρά των γηπεδούχων, εξαφανίζονταν με αλληλοδιαδοχικά σερί.

Ο Κολοσσός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με ένα επιμέρους 9-0 (58-57).Ο Μπρέι με τρίποντο στο 34' έστειλε τον Κολοσσό για πρώτη φορά στο +4 (59-63) ενώ ο Πρόστραν απάντησε στο τρίποντο του Πόσλεϊ για το 62-66 στο 35'. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, όμως στο φινάλε έλαμψε ο Πόσλεϊ. 

Με 2/2 βολές στα 33'' για το τέλος ισοφάρισε σε 76-76 ενώ 2'' πριν από το φινάλε με δικό του τρίποντο έκανε το σκορ 79-76 δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα ο Χάρις αστόχησε υπό πίεση σε τρίποντο και στη φάση αυτή θα μπορούσε να είχε καταλογιστεί και φάουλ.

Η στατιστική του αγώνα εδώ

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ

Μετά από πέντε σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ χαμογέλασε για πρώτη φορά και ο αγώνας του με την Κύμη (94-83) του εξαφάνισε το άγχος.  

\Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αρκετά λάθη από το ξεκίνημα του αγώνα -πέντε στην πρώτη περίοδο- με τον ΠΑΟΚ να τα εκμεταλλεύεται και να εδραιώνει το προβάδισμά του. Με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να έχει 8 πόντους στην αρχή, οι γηπεδούχοι σταδιακά ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά φτάνοντας ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου σε διψήφια επίπεδα, με τον Μπράντον Τρις να κάνει το 24-13 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. 

Με τον Άγγελο Τσαγκαράκη να ευστοχεί σε πέντε διαδοχικές ελεύθερες βολές, η Κύμη ροκάνισε τη διαφορά μειώνοντας στο 12' σε 26-22 με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να διατηρεί το προβάδισμα. Ο Κατσίβελης με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές έκανε το σκορ 37-30 στο 16' όμως η συνέχεια άνηκε στην ομάδα της Εύβοιας.

Σε περίπου ενάμιση αγωνιστικό λεπτό η Κύμη έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 8-1 με τον Οκερεαφόρ να ισοφαρίζει σε 38-38 στα 2:43 για το ημίχρονο, με γκολ φάουλ. 

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με ένα δικό τους σερί 7-0 που έκανε το σκορ 45-38 στο 19', με το ημίχρονο να βρίσκει τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 45-39. Μετά από τρία λεπτά αγώνα στο δεύτερο μέρος, ο Τρις με πέντε δικούς του πόντους ανέβασε τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ στο +11 (54-43) ενώ ο ίδιος παίκτης έστειλε τους γηπεδούχους στο +16 για πρώτη φορά στο 28' (68-52).

Μέχρι και το φινάλε της τρίτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κατεβάσουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, κάτι που έγινε ωστόσο στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Τσαγκαράκη να ευστοχεί σε τρίποντο και να μειώνει σε 70-63. Τρία λεπτά πριν από το φινάλε ο Σμιθ με τρίποντο μείωσε εκ νέου σε 84-78 για την Κύμη, που ωστόσο δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο.

ΟΝτίλαρντ με δικό του τρίποντο έκανε το 89-80 στα 1’26’’ για το τέλος ενώ ο ίδιος παίκτης επίσης με τρίποντο στα 20’’ σφράγισε τη νίκη της ομάδας του κάνοντας το σκορ 94-81. 

Η στατιστική του αγώνα εδώ


 ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ

Η ΑΕΚ για 3ο λεπτά ένιωθε στο ΟΑΚΑ την απειλή του Ρεθύμνου και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της και να φτάσει στη νίκη (81-74), έχοντας ένα επιμέρους σκορ 30-15 στα τελευταία 11 λεπτά.

Η κρητική ομάδα με πρωταγωνιστή τον Στέφαν Μούντι βρέθηκε στο +8 (59-51), 1’ και 29’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου, αλλά η Ένωση στην συνέχεια ανέβασε την πίεση στην άμυνα της. Από την άμυνα βρήκε ρυθμό και με μπροστάρηδες του Ντούσαν Σάκοτα, Ντελρόϊ Τζέιμς, έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη. Καθοριστικό στοιχείο για τη νίκη της ΑΕΚ ήταν τα 17 λάθη (έναντι 11) του Ρεθύμνου. Με τρίποντο του Τζέιμς και καλάθι του Μάικ Γκριν στα τελευταία 1’ και 16’’ της πρώτης περιόδου, η Ένωση ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο +5 (17-12).

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της δεύτερης περίοδου, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου  με καλάθι του Τσινεμέλου Ελονού ανέβασε την διαφορά στους 7 (19-12). Με τρίποντο του Κέλσι Μπάρλοου, γκολ φάουλ του Σάκοτα και καλάθι του Μπάντζα Σι, η Ένωση ξέφυγε και με 13 (29-16), 3’ και 29’’ μετά την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με βολή του Σακίλ Γκούντγουιν και τρίποντο του Στέφαν Μούντι στα τελευταία 34’’ του πρώτου ημιχρόνου, περιόρισαν την διαφορά στους 7 (37-30 σκορ πρώτου μέρους). 

Η ΑΕΚ με τρίποντο του Μπάρλοου και καλάθι του Λαρεντζάκη προηγήθηκε με 10 (42-32) 1’ και 13’’ μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά στην συνέχεια ακολούθησε σερί 16-0 με έξι πόντους με ένα τρίποντο του Χιού Ρόμπερτσον και δύο ακόμη σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα των Μούντι, Τράβις Ντάνιελς. Έτσι το Ρέθυμνο, βρέθηκε στο +6 (48-42), 4’ και 41’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. 

Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν χωρίς πόντο για παραπάνω από πέντε λεπτά (48-44 με δύο βολές του Σάκοτα με 4’ και 23’’ να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου). Με δύο βολές του Χάρη Γιαννόπουλου και κάρφωμα του Θωμά Κώττα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 8 (59-51), 1’ και 29’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.

Με καλάθι του Τζέιμς με 25’’ να απομένουν για το τέλος του δεκάλεπτου, η ΑΕΚ μείωσε και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το Ρέθυμνο στο +5 (61-56).

 Η Ένωση με δύο νέα καλάθια του Τζέιμς και ένα του Σάκοτα, προσπέρασε με 62-61 στο 32’. Με δύο βολές του Ανδρέα Χριστοδούλου και τρίποντο του Κάρλος Μέντλοκ, οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα (66-62) στο 33’. Η ΑΕΚ, ωστόσο, ανέβασε την πίεση στην άμυνα της, βρήκε επιθετικό ρυθμό και με σερί 11-0 με δύο καλάθια του Σάκοτα και τρίποντο του Λαρεντζάκη, προηγήθηκε με 7 (73-66), με 4’ και 41’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης. 

Γκολ φάουλ του Τζέιμς και μια βολή του Σάκοτα, έδωσαν στην Ένωση προβάδισμα 9 πόντων (77-68), 2’ και 48’’ πριν το τέλος του αγώνα. Στην προσπάθεια αντεπίθεσης του Ρεθύμνου 77-72 με δύο βολές του Μούντι και καλάθι του Ντάνιελς), η ΑΕΚ απάντησε με καλάθια των Σάκοτα, Λαρεντζάκη, ξέφυγε με 9 (81-72) με 1’ και 3’’ να απομένουν για την λήξη της αναμέτρησης και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς την μεριά της. 

 Η στατιστική του αγώνα εδώ


3Χ3 Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Με δεύτερη εκτός έδρας νίκη, ο Προμηθέας παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα και το πέρασμά του από την άδεια Ν. Σμύρνη, ήταν σχετικά εύκολο (87-80).

Η ομάδα της Πάτρας είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ οι Γκίκας, Σαλούστρος πέτυχαν δύο καθοριστικά τρίποντα. Επίσης η ομάδα του Μάκη Γιατρά τελείωσε τον αγώνα με 24 ασίστ (!).

Οι «κυανέρυθροι» έπαιξαν για δεύτερη σερί εντός έδρας συνάντηση χωρίς την βοήθεια των φίλων τους λόγω τιμωρίας από την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά, αλλά στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Ζιάγκου στο πάγκο τους, παρουσίασαν την πιο ανταγωνιστική εικόνα τους μέχρι τώρα. Από τον Πανιώνιο προσπάθησαν περισσότερο οι Σλάβεν Τσούπκοβιτς, Βαγγέλη Σακελλαρίου και Τόνι Γουντς. Όμως ο τραυματισμός του Εϊβερι Γούντσον (ρήξη προσθίου περινοστραγαλικού συνδέσμου αριστερής ποδοκνημικής) , θα τον αναγκάσει να μείνει εκτός γηπέδων για 10-15 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αμαλιάδα εναντίον του Κόροιβου. 
Ο Προμηθέας ξέφυγε για πρώτη φορά στο σκορ με διψήφια διαφορά (31-21) 6’ και 27’’ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ύστερα από επιμέρους σκορ 11-2 σε διάστημα δυόμιση λεπτών.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με πρωταγωνιστές τους Νίκο Μίχαλο, Τόνι Γουντς μείωσαν την διαφορά και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Πάτρας στο +5 (42-37). Με πέντε σερί πόντους (καλάθι και τρίποντο) του Μο Φαγιέ, ο Προμηθέας ανέβασε πάλι την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (53-43) στα πρώτα τρία λεπτά του δεύτερου μέρους.

Με τρίποντο του Γκίκα και καλάθι του Μιλόσεβιτς στα τελευταία 1’ και 19’’ της τρίτης περιόδου, η ομάδα της Πάτρας τελείωσε το δεκάλεπτο στο +11 (66-55). Ο Προμηθέας προηγήθηκε και με 12 (70-58) με 8’ και 21’’ να απομένουν για το τέλος της συνάντησης, όμως, ο Πανιώνιος με επιμέρους σκορ 11-2 με πρωταγωνιστή τον Νίκο Μίχαλο, πλησίασε στους τρεις (72-69), 5’ και 37’’ πριν από τη λήξη του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν αρχικά με τρίποντο του Σαλούστρου (77-72, 4’ και 24’’ πριν το τέλος) και στην συνέχεια με σερί 7-0. Με τους Μιλόσεβιτς, Φαγιέ να πετυχαίνουν από δύο βολές και τον Γκίκα να ευστοχεί έξω από τα 6,75 μέτρα, ο Προμηθέας «αγκάλιασε» τη νίκη (84-75) με 1’ και 37’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης.

Η στατιστική του αγώνα εδώ