Δεν πέρασαν οι επτά ξένοι στην Basket League!

1720271

Τελικά έξι ξένους θα μπορεί να έχει κάθε ομάδα και την επόμενη σεζόν, κάτι που αποφασίστηκε ύστερα από σχετική ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. 

 

Με έξι ξένους σε κάθε ομάδα θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν η Basket League. Η ΑΕΚ πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός σε εφτά με κάθε ομάδα να δηλώσει έξι στην δωδεκάδα της, ωστόσο δε βρήκε σύμμαχο κι έτσι δεν πέρασε.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η αρνητική απάντηση υπερίσχυσε με εκκωφαντικό τρόπο κι έτσι δεν άλλαξε ο συγκεκριμένος κανονισμός.  Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι το τζάμπολ στο νέο πρωτάθλημα θα δοθεί στις 7 Οκτωβρίου ενώ θα έχει ολοκληρωθεί στις 26 Μαΐου 2018.

Επίσης η κλήρωση της Basket League θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί επίσης ότι το «παρών» δίνουν για πρώτη φορά στη Συνέλευση ο Πανιώνιος με εκπρόσωπο τον Χρήστο Χριστοδούλου, όπως επίσης και ο Φάρος Λάρισας, τον οποίο εκπροσωπεί ο Βαγγέλης Τσάπας. 

Τέλος, οι υποχρεώσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Euroleague ανάγκασαν τις δύο ομάδες να δώσουν αρκετά παιχνίδια πρωταθλήματος την Δευτέρα. Οι ομάδες του FIBA Champions League (ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ) που ενίοτε αντιμετώπισαν τους «αιώνιους» πολλές φορές είχαν ταξίδι και ματς σε 48 ώρες κάτι που προκαλούσε δυσκολίες.

Οι τρεις αυτές ομάδες ζήτησαν στη σημερινή γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ να μην διεξάγονται αγώνες την Δευτέρα τονίζοντας πως δεν υπήρχε και καλή τηλεθέαση. Κάτι τέτοιο πάντως δε θα συμβεί και θα ισχύσει ο κανονισμός που ίσχυε και πέρυσι.Η φιλοξενούμενη ομάδα του ελληνικού αγώνα θα επιλέγει την ημέρα που θα θέλει να παίξει.