Εύκολα το 1-0 με ετοιμοπόλεμο Γιανγκ

patric young olympiacos

Το τεστ ετοιμότητας πριν από το φάιναλ φορ ης Κωνσταντινούπολης δίνει καλό βαθμό στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και το 1-0 του Ολυμπιακού απέναντι στον Άρη ήρθε με εύκολο τρόπο (84-54).

Η διαφορά των 30 πόντων (που έφτασε και τους 35), δεν έχει τόσο σημασία για τον προπονητή των πρωταθλητών, όσο το γεγονός ότι οι παίκτες του έδειξαν διάθεση και η απόδοσή τους κυρίως στο β΄ ημίχρονο, τον ικανοποίησε απόλυτα.

Το καρδιοχτύπι με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, όταν δέχθηκε αγκωνιά στην καρωτίδα από τον Τζάκσον σε μία μονομαχία, ξεπεράστηκε γρήγορα και η καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού προτάσσεται στον πρώτο ημιτελικό με τον Άρη, τον τελευταίο αγώνα στο ΣΕΦ, πριν από το ευρωπαϊκό φάιναλ φορ. Επίσης η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο που παρακολούθησε τον αγώνα, παρέα με τον αδελφό του Κώστα, έδωσε ξεχωριστή λάμψη στον αγώνα.

Η απόδοση του Πάτρικ Γιάνγκ, έχει θέση στα αξιοσημείωτα της συνάντησης, μιας και ο Αμερικανός σέντερ δείχνει συνεχώς να οπλίζεται με περισσότερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη ψυχολογία.Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός στο α΄ ημίχρονο και κυρίως στο α΄ δεκάλεπτο, με πρωταγωνισυές τους Κάμινγκς, Καββαδά, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με την αμυντική του βελτίωση, βρήκε ρυθμό και στην επίθεση. Αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί μόνο 23 πόντους στο β΄ μέρος.
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 44-31, 64-38, 84-54.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 17(1), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 10, Γκριν 11 (3), Μπιρτς 4, Γιανγκ 11, Τολιόπουλος 5(1), Παπαπέτρου, Γουότερς 3, Αγραβάνης 5(1).

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Σκορ 3 (1), Κάμινγκς 10, Γιάνκοβιτς 10 (1), Καββαδάς 14, Ντραγκίσεβιτς, Ξανθόπουλος, Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 1, Ζάρας 8 (2), Χρηστίδης, Τζάκσον, Μούρτος 5.