Πανηγυρισμοί σε Κύμη και Λαύριο

laurio panhgyrismoiΓια την Κύμη ήταν τελικός ο αγώνας με τον Απόλλωνα Πατρών στη Χαλκίδα και οι «νεοφώτιστοι» με τη παλληκαρήσια νίκη τους (72-68) εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Α1.

Το θρίλερ για το ποια ομάδα θα συνοδεύσει τη Δόξα Λευκάδας στην Α2 θα διαρκέσει μέχρι την Μ. Πέμπτη, τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Και όλο το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στην Αμαλιάδα και την Πάτρα. Εκεί όπου ο Κόροιβος με νίκη επί του Προμηθέα θα πανηγυρίσει για την παραμονή του και δεν θα ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα της συνάντησης Απόλλωνα – Λαυρίου. Αντίθετα, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν καθορίζει την τύχη της με απλή νίκη επί του Λαυρίου. Χρειάζεται αυτή να συνδυαστεί και με ήττα του Κόροιβου, για να παραμείνει στην Α1. Περιμένει δηλαδή ένα «δώρο» από τον συμπολίτη του Προμηθέα, που όμως κι αυτός, όπως και το Λαύριο, μόνο αδιάφοροι δεν θα είναι. Θέλουν το «διπλό» για την είσοδο στην οκτάδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Μάλιστα το Λαύριο μετά τη νίκη του επί του Άρη (75-70) είναι πιο κοντά στο στόχο αυτό και η σημερινή επιτυχία γιορτάστηκε με ξεχωριστό τρόπο. Όπως είπε και ο Χρήστος Σερέλης «αυτή η νίκη ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια και το Λαύριο έγινε πλέον μία μπασκετική πόλη». Ο Μπολτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής (22 π., με 7/14 δίπ., 8/12 βολές, 5 ριμπ., 7 κερδισμένα φάουλ), ενώ από τον Άρη των 21 λαθών και των 12 άστοχων βολών (17/29), μόνο ο Κάμινγκς (25 π., με 8/10 δίπ. 2/6 τρ., 9 ριμπ, 5 ασίστ) προσπαθούσε να τον κρατήσει όρθιο.

Η ΑΕΚ στην μετά Ζντοβτς εποχή ψάχνεται, καθώς ο Σωτήρης Μανωλόπουλος προσπαθεί να περάσει άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού και ύστερα από τη δύσκολη επικράτησή της στη Λευκάδα, με την «ψυχή στο στόμα» πήρε τη νίκη επί του Κολοσσού (82-81) στο ΟΑΚΑ. Μέχρι το 26΄ οι Ροδίτες ήταν μπροστά στο σκορ με καλύτερους τους Ρέλφορντ, Χολ, Βασιλόπουλο και στα δύσκολα «καθάρισαν» οι Σάκοτα, Ντίξον.

Ο ΠΑΟΚ με το 20-7 του πρώτου δεκαλέπτου, έδειξε ότι θα κάνει περίπατο στην Πυλαία με αντίπαλο τον Κόροιβο, αλλά η ομάδα της Αμαλιάδας, αντέδρασε στο β΄ ημίχρονο και μείωσε τη διαφορά στους τρεις πόντους (64-61). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα 11-5 στο τελευταίο τρίλεπτο και επικράτησαν με 75-66.

Τέλος, τα Τρίκαλα, στην τελευταία εντός έδρας εμφάνισή τους επιβλήθηκαν της Δόξας Λευκάδας με 74-68 και τον Μπάρλοου να δηλώνει ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην ΑΕΚ.