Χαλβατζάκης: «Θέλουμε ανθρώπους σαν τον Λάσκαρη»

1984539

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4», έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν της Basket League, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του Νίκου Λάσκαρη στον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε o πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ:

Για το περιστατικό στο ΟΑΚΑ με τον Νίκο Λάσκαρη στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και υπήρξε η σχετική τιμωρία των υπευθύνων. Γενικώς, είχαμε μόνο ένα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι κι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί γιατί το περιστατικό ήταν τυχαίο, μια κορδέλα που δεν άνοιξε και χτύπησε τον κομισάριο του αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης».  

Για την επόμενη σεζόν:

«Το πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο δυνατό. Υπάρχουν ομάδες που δυναμώνουν και αυτές που ανεβαίνουν είναι οικονομικά εύρωστες και μπορούν να επενδύσουν χρήματα».

Για τον Νίκο Λάσκαρη:

«Είμαστε πολύ φίλοι τόσο με τον κ. Λάσκαρη όσο και με τη σύζυγό του. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τύχη για το ελληνικό πρωτάθλημα που ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι στον Άρη. Θέλω να υπενθυμίσω σε όσους έχουν παράπονα ότι πέρσι πριν εμφανιστεί ο κ. Λάσκαρης, στον Άρη συζητούσαμε για το αν θα καταφέρει να βγάλει πιστοποιητικό συμμετοχής. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν δώσει μια άλλη κουλτούρα και νοοτροπία και χρειάζονται στήριξη. Αποτελεί μεγάλη βοήθεια η παρουσία τους σε μένα ως πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ. Δεν θεωρώ τον κ. Λάσκαρη ρομαντικό, είναι πραγματιστής. Έχει μεγαλώσει στο εξωτερικό και πράγματα που εκεί τα θεωρούν αυτονόητα, εδώ δεν είναι. Θέλει λοιπόν να δει να εφαρμόζονται αυτά τα αυτονόητα. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε στο μπάσκετ κι αν συνταχθούν μαζί μας αυτοί οι επενδυτές όπως και ο κ. Αγγελόπουλος της ΑΕΚ θα φέρουν μία άλλη λογική μέσα στον ΕΣΑΚΕ και έχουν δώσει μία ώθηση ώστε να αλλάξει όλο το σύστημα. Μέχρι τώρα αισθανόμουν μόνος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η κόντρα τους δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπει ανάμεσα. Η δυναμική παρουσία ομάδων όπως ο Άρης και η ΑΕΚ βοηθούν ώστε να επέλθει μία ισορροπία απέναντι στο σύστημα».  

Για το κίνητρο συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

«Σαφέστατα και θα επηρεάσει θετικά. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της φετινής σεζόν με την επόμενη. Μέσα από αυτή την διάσπαση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, θα παίξουν άλλες 3 ομάδες από την Ελλάδα στην Ευρώπη και θα έχουν εισροή χρημάτων, δεν θα χρειάζεται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Όταν θα επέλθει η ισορροπία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, θα είμαστε σαφώς κερδισμένοι, από τις 3 ομάδες θα έχουμε 6 ακόμα και 7 ομάδες που θα παίζουν στην Ευρώπη και θα έχουν οικονομικά οφέλη».  

Για την ΚΕΔ:

«Η ΚΕΔ απαρτίζεται από διαιτητές που τους ορίζει η ΕΟΚ και όχι ο ΕΣΑΚΕ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Αθλητικούς Δικαστές. Μπορεί να τιτλοφορούνται ως Αθλητικοί Δικαστές του ΕΣΑΚΕ αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε ούτε στο έργο τους, ούτε στον ορισμό τους που γίνεται από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Στο θέμα της δικαιοσύνης, είμαστε κάθετοι και συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να έχει ο ΕΣΑΚΕ καμία σχέση, αλλά όσον αφορά την ΚΕΔ είναι κάτι που μας απασχολεί και θέλουμε να αλλάξει. Θα το συζητήσουμε στα πλαίσια του νέου αθλητικού νόμου που θα ψηφιστεί το προσεχές διάστημα. Η μόνη σχέση που έχουν οι ομάδες και η λίγκα με τους διαιτητές είναι ότι τους πληρώνει, αλλά ορίζονται από την ΕΟΚ».