Το φύλλο αγώνα της επεισοδιακής αναμέτρησης

diaitites

Η δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Άρη ήταν συγκλονιστική, όμως αυτά που έγιναν τα τελευταία 14" ήταν αυτά που τραβούν πάνω τους το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε με τον καυγά ανάμεσα στο Νώντα Παπαντωνίου της ΑΕΚ και το Ντομινίκ Ουότερς του Άρη. Στη συνέχεια αυτό που ακολούθησε, ήταν μια γενική σύρραξη στην οποία συμμετείχαν παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων που βρίσκονταν στους πάγκους των δύο ομάδων.
Οι διαιτητές της αναμέτρησης (Σπύρος Γκόντας, Γιάννης Φούφης, Δημήτρης Μπήτης) απομάκρυναν όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο που ξεκίνησε η ένταση, είδαν το instant replay και αποφάσισαν να αποβάλλουν όλους όσους συμμετείχαν στη σύρραξη.

Μετά το πέρας της αναμέτρησης και αφού αποσύρθηκαν στα αποδυτήριά τους, οι διαιτητές συνέγραψαν το φύλλο αγώνος σχετικά με το περιστατικό:

14'' πριν τη λήξη της δ' περιόδου σημειώθηκε αψιμαχία μεταξύ των αθλητών:
• Ντούσαν Σάκοτα (Νο15) και Νώντα Παπαντωνίου (Νο4) της ομάδας α' (ΑΕΚ), και
• Ντόμινικ Ουότερς (Νο11) και Οκάρο Ουάιτ (Νο10) της ομάδας β' (Άρης)
και αποβλήθηκαν με "ντισκαλιφιέ".
Ταυτόχρονα, όλοι οι παίκτες και οι παράγοντες των δύο ομάδων (αναπληρωματικοί) εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου με σκοπό να συμπλακούν μεταξύ τους, η οποία συμπλοκή απεφεύχθη με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι μόνοι που δικαιούνται να εισέλθουν εντός του αγωνιστικού χώρου σε περίπτωση συμπλοκής είναι μόνο οι προπονητές και οι βοηθοί προπονητών των δύο ομάδων και αυτοί μόνο για να βοηθήσουν να σταματήσει η συμπλοκή, όπως και έγινε.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποβληθούν από τον αγωνιστικό χώρο όλοι οι αναπληρωματικοί παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων και ο αγώνας να συνεχιστεί με τους εναπομείναντες παίκτες.
Στο ίδιο χρονικό σημείο, οπαδοί της ομάδας α' (ΑΕΚ) φώναζαν εν χορώ το σύνθημα "Πρίφτη μπ.... π... γιε". Ο αγώνας συνεχίστηκε και τελείωσε χωρίς άλλα προβλήματα.

Σχετικά με τον Τζέρελ ΜακΝιλ, που αποβλήθηκε στο 17'21'' της αναμέτρησης, το δελτίο του δεν κρατήθηκε από τους τρεις διαιτητές. Ο γκαρντ του Άρη, όπως και όσοι συμμετείχαν στη σύρραξη στο τέλος της αναμέτρησης, αναμένουν την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, εν όψει και του τρίτου αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο Nick Galis Hall (25/5, 19:00).