Έριξε τη χαριστική βολή στον Αρκαδικό

αεκ καρτερ

Από τη στιγμή που ο Κόροιβος κέρδιζε εύκολα το Λαύριο στην Αμαλιάδα, ο Αρκαδικός κρατούσε την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Όμως απέναντι του βρήκε μια ΑΕΚ που δεν είχε καμία διάθεση να τελειώσει με ήττα την κανονική περίοδο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Μαρκ Κάρτερ, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τα «κιτρινόμαυρα».

Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 24 πόντους και έστειλε ξανά τους Αρκάδες στην Α2 κατηγορία ύστερα από μια χρονιά στην Basket League. Από την άλλη, η Ένωση επικράτησε με 87-74 του Αρκαδικού και τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση των πλέι οφ, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Κάρτερ σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση στην Basket League (είτε ως παίκτης του Ρεθύμνου, είτε ως παίκτης του Πανιωνίου, είτε ως παίκτης του ΠΑΟΚ) και αυτό διότι άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε μετά την απουσία του Μαλίκ Χέρστον.

Συγκεκριμένα μέτρησε 5/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 2/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα και (μόλις) ένα λάθος σε 32 λεπτά συμμετοχής. Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς πρόσθεσε άλλους 13 πόντους, ενώ οι Γκριν και Μαυροειδής είχαν από 11 πόντους ο καθένας. Για τον Αρκαδικό που έμεινε για πολύ ώρα μέσα στο ματς έχοντας και το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, ο Βασίλης Καββαδάς (στο τελευταίο του ματς με τους Αρκάδες) είχε 18 πόντους (8/13 δίποντα, 2/4 βολές) και 5 ριμπάουντ. Από την πλευρά του, ο Τζόουνς είχε άλλους 15 πόντους. Να σημειωθεί ότι στην 12άδα βρέθηκε και ο Μάικλ Έρικ, ο οποίος πάτησε για τέσσερα λεπτά στο παρκέ προκειμένου να πάρει μια πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-40, 62-57, 87-74

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου, Σάκοτα 7 (1), Μιλόσεβιτς 13, Γκριν 11 (2), Μαυροκεφαλίδης 6, Κάρτερ 24 (4), Μπράουν 4, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 6 (2), Μαυροειδής 11.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καραμαλέγκος, Καμ.Τζόουνς 15 (2), Καββαδάς 18, Βαν Όστρουμ 9, Κοψαύτης, Στεφανίδης 8, Τρ. Τζόουνς 4, Νοούτινεν 2, Καλλινικίδης 6, Εζόμο, Λι 9, Λίτζιον 3.