«Κλείδωσε» το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός

σπανουλης αρης

Ντέρμπι από τα παλιά αναβίωσε στο «Nick Galis Hall», με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά τη νίκη με 74-70 και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας (και) στα φετινά πλέι οφ.

Μια νίκη που ήρθε δια πυρός και σιδήρου! Αφενός λόγω του τραυματισμού του Οθέλο Χάντερ, ο οποίος αγωνίστηκε μόνο δύο λεπτά και αφετέρου λόγω του τρόπου με τον οποίο εξελίχθηκε το ματς. Ο Αρης παρουσίαστηκε κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός και λίγο έλειψε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα από τους «ερυθρόλευκους».

Όμως στα κρίσιμα σημεία «μίλησε» η εμπειρία, το καθαρό μυαλό και οι σωστές επιλογές των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν το μομέντουμ του παιχνιδιού μέσα σε λίγα λεπτά. Αν και το ματς πήγαινε πόντο-πόντο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με το μάξιμουμ της διαφοράς να έφτανε τους πέντε πόντους για λογαριασμό του Ολυμπιακού, στην τελευταία περίοδο ο Αρης επιχείρησε την... αντεπίθεσή του.

Με ένα επιθετικό κρεσέντο του Οκάρο Γουάιτ, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +5 (61-56) και λίγο αργότερα στο +4 (62-58). Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ και να αποκτήσουν ισχυρό προβάδισμα νίκης, αλλά ο Μακ Νιλ αστόχησε τόσο σε λέι απ, όσο και σε... αμαρκάριστο τρίποντο. Οπως στο ποδόσφαιρο ισχύει ο άγραφος κανόνας ότι «όποιος χάνει τις ευκαιρίες στο τέλος δέχεται γκολ», έτσι ακριβώς συνέβη και στο μπάσκετ. Ο Αρης αντί να βρεθεί στο +6 ή στο +7, δέχθηκε ένα σερί 6-0 του Ολυμπιακού και βρέθηκε να... κυνηγάει το σκορ. 

Οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα και φάνηκαν ψύχραιμοι όταν το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ρώσικη ρουλέτα των βολών. Ο Σπανούλης ήταν παραγωγικός σε σκοράρισμα και δημιουργία, αφού τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 11 ασίστ, ενώ πολύ καλή ήταν και η απόδοση των Παπανικολάου και Πρίντεζη. Για τον Άρη, ο Γουάιτ ήταν εκείνος που ξεχώρισε μαζί με τους Μακ Νιλ και Χάγκινς.

Τα δεκάλεπτα: 10-12, 18-22, 24-19, 18-21

Άρης (Πρίφτης): Ουάιτ 17 (5), Ουότερς 9 (2), Χάγκινς 11, Μούρτος 6 (1), ΜακΝιλ 16 (1), Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς, Ζάρας 8 (2), Κοέν, Σίμτσακ.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ, Σπανούλης 17 (2), Πρίντεζης 13 (1), Μάντζαρης 3 (1), Παπανικολάου 12 (1), Τζόνσον-Όντομ, Παπαπέτρου 4, Στρόμπερι 4, Μιλουτίνοφ 2, Ουόρικ 10, Χάκετ 9 (1).