Σίφουνας η ΑΕΚ στην Πάτρα

 

katsive

Ο Γιούρι Ζντοβτς άρχισε να βάζει για τα... καλά την αμυντική του σφραγίδα στην ΑΕΚ! Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, δεν σταμάτησε στιγμή να διατυμπανίζει την φιλοσοφία του και απ' ότι φαίνεται άρχισε να φαίνεται και εντός των τεσσάρων γραμμών.

Η Ενωση πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της την φετινή σεζόν (αν όχι την καλύτερη) και πέρασε εύκολα από το κλειστό της Περιβόλας κερδίζοντας τον Απόλλωνα Πάτρας με 82-63. Θεωρητικά ήταν από τα δύσκολα ματς που είχε να δώσει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και αυτό λόγω της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκονταν η ομάδα της Πάτρας.

Παρόλα αυτά, φρόντισε να μετατρέψει το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο και να «καθαρίσει» με... συνοπτικές διαδικασίες τους γηπεδούχους. Βέβαια το ντεμπούτο του Τορίν Γκριν ήταν αρκετά... αγχωτικό, αφού ο Αμερικανός γκαρντ ήταν έξω από τα νερά του, δείχνοντας ξεκάθαρα το μεγάλο διάστημα αποχής του από την ενεργό δράση. Αξίζει να σημειωθεί ότι βοήθησε στην οργάνωση, αφού «βλέπει» γήπεδο και μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους συμπαίκτες του. Αποκορύφωμα η τελευταία φάση του α' ημιχρόνου, όταν σε... ένα δευτερόλεπτο μπόρεσε να βρει καλάθι στο πρόσωπο του Μαυροκεφαλίδη.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ ολοένα και παρουσιάζει βελτιωμένο πρόσωπο, ξεκινώντας από την άμυνα. Τα πάντα «τελείωσαν» στην δεύτερη περίοδο, όταν η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς πέρασε... μαγνητικό πεδίο στο καλάθι της, ενώ ταυτόχρονα βρήκε τον τρόπο για να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Η διαφορά έφτασε και στους 31 πόντους (58-27) στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 25-47, 37-63, 63-82