Ο Άγγελος εμπνέει και ο Γιάννης εκτελεί

Με ηγέτη στα κρίσιμα σημεία τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και συμπαραστάτες τους Πάνο και Καλαμπάκα, η Καβάλα επιβλήθηκε του Περιστερίου με 84-79, στο κλειστό της Καλαμίτσας, κατακτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και πρώτη στην έδρα της.

Η έλευση του Άγγελου Κορωνιού έχει λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα και παρότι βρίσκεται μικρό χρονικό διάστημα στον πάγκο της, έχει προλάβει να αλλάξει αρκετά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού και στη φιλοσοφία της. Οι Καβαλιώτες πάντως για ένα ακόμη παιχνίδι έχασαν μια σημαντική διαφορά που πήραν, αλλά στο τέλος είχαν την ψυχραιμία και τον χαρακτήρα για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι -χέρι στο σκορ με το Περιστέρι να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα (11-15) όμως με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα σερί 5-0 και να περνούν μπροστά με 16-15, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με ισοπαλία (20-20), μια από τις εννέα συνολικά στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ίδια η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο με καμία από τις δυο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει. Με πρωταγωνιστή τον Πάνος που σημείωσε 12 πόντους στο πρώτο μέρος, η Καβάλα έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 39-34, διαφορά που ήταν η μεγαλύτερη στο πρώτο εικοσάλεπτο.   

Η 25λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του δευτέρου μέρους λόγω διακοπής ρεύματος, μάλλον επηρέασε λιγότερο τους παίκτες του Κορωνιού που ξεκίνησαν εντυπωσιακά. Προηγήθηκαν με 41-34 και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ο Γκαγκαλούδης που σκόραρε μόνο τέσσερις πόντους στο πρώτο μέρος, ανέλαβε δράση και με δικό του καλάθι (πέτυχε επτά πόντους σε τρία λεπτά) έδωσε αέρα 11 πόντων (56-45) στην ομάδα του που ήταν μπροστά με 60-51 στο 30'.

Οι Καβαλιώτες συνέχισαν να παίζουν με πατημένο το γκάζι και με τρίποντο του Καλαμπάκα δημιούργησαν διαφορά 14 πόντων (72-58 στο 34'). Το Περιστέρι όμως δεν το έβαλε κάτω αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πόσο μαχητική ομάδα είναι. Με επιμέρους σκορ 21-10 πλησίασε στους τρεις (82-79, 36'' πριν τη λήξη) αλλά αυτή τη φορά η Καβάλα δεν ήταν διατεθειμένη να πάθει ότι σε άλλα φετινά παιχνίδια. Ο Γκαγκαλούδης ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών στα 19'', ο Παπαντωνίου αστόχησε σε τρίποντο στην τελευταία επίθεση του Περιστερίου και οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τους δυο βαθμούς, πανηγυρίζοντας μαζί με τους οπαδούς τους τη νίκη.   

Δεκάλεπτα: 20-20, 39-34, 60-51, 84-79

ΚΑΒΑΛΑ (Κορωνιός): Πάνος 17 (9 ρ.), Καλαμπάκας 12 (2), Στυλιανού 6 (1), Στεφανίδης 10, Γκράντι 7, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 5 (1), Γκαγκαλούδης 19, Κρστέβσκι 3, Κόλεμαν 5.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 14 (2), Κομποδιέτας 9 (1), Θορν 7 (1), Κανονίδης 22 (2), Μάντζαρης 2, Ουίλιαμς, Χάινς 5, Πέτρουλας 7 (1, 7 ρ.), Μελισσαράτος  9, Ψαρόπουλος 4, Λάκκας.

*Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την τραγωδία στη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, όπου τρία αγόρια ηλικίας 5, 7 και 15 χρόνων βρέθηκαν νωρίς το πρωί νεκρά από τους πυροσβέστες μέσα στο σπίτι τους μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από ξυλόσομπα.