Για πλάκα...

kovan koroivos

Χρειάστηκε απλώς να είναι σοβαρή και συνεπής στην άμυνα η ΑΕΚ για να νικήσει εύκολα τον κακό Κόροιβο στο ΟΑΚΑ (70-49) με πρωταγωνιστές τον Μαυροειδή και τον Μπράουν, ο οποίος πάντως τραυματίστηκε.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με μια μάλλον αδόκιμη πεντάδα, που είχε δύο σέντερ (Μαυροειδή και Μαυροκεφαλίδη) και κανέναν πλέι μέικερ! Ο Τζει Κόβαν Μπράουν δεν είναι πόιντ γκαρντ, αφού όμως ο Ζντοβτς δεν έχει βρει ακόμα τον παίκτη που ψάχνει σε αυτή τη θέση, επωμίστηκε αυτό το ρόλο. Και η αλήθεια είναι ότι μετά το πρώτο τρίλεπτο τα πήγε μια χαρά.

Στα πρώτα τρία λεπτά αυτή η πεντάδα παρουσίασε πολλά προβλήματα στη λειτουργία της τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση δίνοντας τη δυνατότητα στον Κόροιβο να προηγηθεί με 8-5. Ένα τάιμ άουτ του Ζντοβτς, ωστόσο ήταν αρκετό, ώστε να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά. Με την επιστροφή της στο παρκέ η ΑΕΚ πίεσε πολύ στην άμυνα αναγκάζοντας τους αντιπάλους να σουτάρουν υπό κακές προϋποθέσεις, ενώ στην επίθεση δύο τρίποντα του Μπράουν πυροδότησαν ένα σερί 14-0, με το οποίο η Ένωση προηγήθηκε με 19-8 στο 18' βάζοντας το νερό στ' αυλάκι.

Η πρώτη περίοδος έληξε με 22-11 και στη δεύτερη ο Ζντοβτς άρχισε να κάνει αλλαγές ακολουθώντας το παράδειγμα του Χάρη Μαρκόπουλου, που έψαχνε εις μάτην ένα σχήμα το οποίο θα μπορούσε να αναχαιτίσει την Ενωση. Προς στιγμήν κάτι φάνηκε ότι πήγαινε να κάνει ο Κόροιβος, όταν κράτησε για τρία λεπτά δίχως πόντο την ΑΕΚ και μείωσε 25-18 στο 15' έχοντας στην πεντάδα τον νεαοποκτηθέντα Σλοβένο γκαρντ Τσάπιν και τον Χάρντινγκ μέσα στη ρακέτα. Ομως ο Ζντοβτς επανέφερε στον αγώνα τον Μπράουν αντί του Παπαντωνίου και η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα. 

Ο Αμερικανός έκανε καλή δουλειά ως πλέι μέικερ, ο Μαυροειδής ήταν επίσης πολύ θετικός μέσα στη ρακέτα (παίζοντας αντί του Μαυροκεφαλίδη σε ένα σχήμα που σε όλη τη δεύτερη περίοδο ήταν πιο ορθόδοξο με "τεσσάρια" πρώτα τον Μιλόσεβιτς και μετά τον Σάκοτα) και η ΑΕΚ ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφια τιμή (30-19). Στο τέλος μάλιστα ο Σάκοτα έβαλε κάποια σουτ μαζεμένα και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 πόντους (42-26), ενώ το ημίχρονο έληξε με 44-28 χάρη σε ένα κλέψιμο και λέι απ από τον Καλαμπόκη.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Κόροιβος, ο οποίος έπαιζε χωρίς τον Ντέιβις (αποκλείστηκε από την αποστολή, επειδή υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα), δεν έδειχνε ικανός να προβάλει σοβαρή αντίσταση. Με τον Κατσίβελη να πατά παρκέ για πρώτη φορά στον αγώνα και παρά το ότι ο Μπράουν λίγο μετά την έναρξη του ημιχρόνο αποχώρησε στον πάγκο με έναν τραυματισμό στον ώμο, η Ένωση προηγήθηκε με 57-32 στο 27' παίζοντας καλή άμυνα, ελέγχοντας τα ριμπάουντ και έχοντας τον Μαυροειδή σε πολύ καλή μέρα και πάλι.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 60-35 στο τέλος της τρίτης περιόδου, διάστημα στο οποίο δέχθηκε μόλις 7 πόντους και η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Ο Κόροιβος δεν μπορούσε ούτε τα προσχήματα να κρατήσει, η ΑΕΚ έμεινε απλώς σοβαρή και εν τέλει νίκησε με 70-49, νικώντας για μόλις δεύτερη φορά φέτος με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων (η προηγούμενη ήταν στην Κηφισιά στον πρώτο γύρο)

ΑΕΚ: Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 11(3), Χέρστον 7(1), Μιλόσεβιτς 9(2), Μαυροκεφαλίδης 5(1), Κάρτερ, Μπράουν 8(2), Κατσίβελης 4, Καλαμπόκης 8, Μαυροειδής 16, Κρίστμας.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Πουλιανίτης 9(1), Χριστοδούλου 6, Χάρντινγκ 9(1), Χαριτόπουλος 4, Τρότερ 4, Γεωργάκης 6, Σλαφτσάκης 2, Βασιλόπουλος, Τσάπιν 4, Χάρις 5.