Την... έσωσε ο Νώντας!

covan6

Εντάξει. Η ΑΕΚ γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα είχε δύσκολο έργο σε μια έδρα όπου τα βρίσκει σκούρα κάθε φορά που την επισκέπτεται. Ομως αυτό που δεν... γνώριζε ήταν ότι δεν είχε τόσο την ανάγκη των ξένων, όσο αυτή των Ελλήνων. Και πιο συγκεκριμένα ενός παίκτη,  ο οποίος έχει... ακούσει πολλά, αλλά είναι πάντα πιστός στρατιώτης και έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του ανά πάσα στιγμή.

Ο λόγος για τον Νώντα Παπαντωνίου, ο οποίος γλίτωσε την ομάδα του από «πατατράκ» στα Τρίκαλα! Αρχικά ευστόχησε σε ένα κρίσιμο τρίποντο στα 49'' πριν από το τέλος και στη συνέχεια έδειξε περίσσια αυταπάρνηση σώζοντας μία κατοχή της μπάλας. Αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ να φτάσει στην τελική επικράτηση με 70-65 και να παραμείνει το φαβορί για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο. Πόσω μάλλον αν πάρει και ένα... δώρο από τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη.

Εκτός του Έλληνα πλέι μέικερ σημαντική ήταν -και πάλι- η προσφορά του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος «αθόρυβα» τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ πραγματοποιώντας μια «γεμάτη» εμφάνιση. Θετικό ήταν και το ντεμπούτο του Τζέι Κόβαν Μπράουν, ο οποίος σημείωσε επτά σερί πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο βοηθώντας την ΑΕΚ να πραγματοποιήσει ένα επιμέρους 12-1 και να μετατρέψει το -3 (43-40) σε +8 (52-44). Αν και η Ενωση είχε το προβάδισμα και το «μομέντουμ» τα Τρίκαλα μπόρεσαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να κάνουν το ματς ντέρμπι χάρη στον Μπράντον Μπράουν.  Ομως, ο Παπαντωνίου έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ στα 49'' (67-65) και το έναυσμα για την τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 37-38, 47-52, 65-70

ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Κάντουγκαν 4, Τσιάρας 6, Κόνγκερ 16 (11ριμπ.), Βίλχαλμσον 6, Καλλές 1, Καραθανάσης, Ρόμπινσον 10 (1), Καλογιαννίδης, Μπράουν 21 (1), Βαρυτιμιάδης 1.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Χέρστον 4, Μαυροκεφαλίδης 18 (3), Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 7, Παπαντωνίου 6 (2), Σάκοτα 6 (2), Μιλόσεβιτς 9 (1), Μπράουν 7 (1), Μαυροειδής 6, Κρίστμας 3.