«Αν καλυφθεί η αύξηση των 500.000 ευρώ, θα μπουν οι βάσεις εξυγίανσης της ΚΑΕ Άρης»

5520870 1

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την έναρξη της ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 500.000 ευρώ και στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ανέλυσε με αριθμούς τη μείωση των χρεών της εταιρίας αλλά και γιατί είναι απαραίτητη η ανταπόκριση του κόσμου.

Παρά τη μείωση των χρεών κατά τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ, η ΚΑΕ Άρης παραμένει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και η επιλογή της ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας στοιχειοθετεί και υποχρεωτική λύση. Πολύ ξεκάθαρα αποσκοπεί στην άντληση οικονομικής δυναμικής μέσα από τον κόσμο της ομάδας. «Είμαστε διοίκηση περιορισμένου χρόνου και ειδικού σκοπού. Αυτή η διοίκηση έχει υπερβεί τις ανθρώπινες αντοχές και δυνατότητες, αντιμετωπίζοντας ένα θηρίο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, φωτίζοντας το μέγεθος της ανάγκης.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, μπήκε σε διαδικασία αναφοράς εσόδων. «Παρότι πέσαμε πάνω στο διάστημα της πανδημίας, νομίζω ότι έχουμε υπερβεί τις δυνάμεις μας. Στο διάστημα των δύο χρόνων που είμαστε στη διοίκηση πληρώσαμε σε παλιά χρέη 1.205.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα φέτος ήδη πληρώσαμε 1.127.000 ευρώ εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ είναι σε παλιά χρέη. Για να κλείσουμε τη σεζόν θα χρειαστούμε τουλάχιστον ακόμη 600.000-700.000 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι δίχως εισιτήρια ή με περιορισμένο αριθμών εισιτηρίων καθώς επίσης με κατασχεμένο το τηλεοπτικό συμβόλαιο κάποιοι έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη για τη συντήρηση της ομάδας. Πρέπει να σημειώσω επίσης ότι από τα 1.127.000 που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής φέτος, από τα εισιτήρια διαρκείας ή πόρτας είμαστε λίγο κάτω από 200.000 ευρώ και η αλήθεια είναι ότι υπολογίζαμε περισσότερα. Για να καταλάβετε τη δυσκολία της κατάστασης, 25 του μήνα πρέπει να πληρώσουμε 35.000 ευρώ στους Σανικίντζε, Τζένκινς, όταν αυτό το ποσό καλύπτει τη μισθοδοσία όλης της ΚΑΕ Άρης. Και το ότι επιλέξαμε να έχουμε χαμηλό προϋπολογισμό δεν ήταν τυχαίο αλλά εξυπηρετούσε τον στόχο της εξυγίανσης και στον σκοπό μετατροπής της εταιρίας σε μια θελκτική ΚΑΕ», είπε αρχικά.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες αλλά εξήγησε ότι η μη εκταμίευση χρημάτων από το ποσοστό του στοιχήματος διαφοροποίησε τον οικονομικό σχεδιασμό, αναφέρθηκε δε στους λόγους που δεν έγινε νωρίτερα η ανοιχτή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. «Η ύπαρξη 19 μεσεγγυούχων ήταν ένα ζήτημα που έπρεπε να διευθετηθεί και χρειάστηκε χρόνος. Ένας δεύτερος είναι ότι στο ίδιο διάστημα υπήρξαν δύο περιπτώσεις ενδιαφερόμενων εταιριών για να αναλάβουν την ΚΑΕ Άρης. Δυστυχώς δεν προχώρησαν και οι δύο περιπτώσεις. Ο τρίτος και εξίσου σημαντικός λόγος ήταν το timing. Θεωρούμε ότι η φετινή ομάδα έχει μπει στην καρδιά του κόσμου γιατί παλεύει στο γήπεδο, έχει πάθος και συναίσθημα και γενικώς στοιχεία τα οποία αναγνωρίζονται».

Ο Αρβανίτης

«Τα 500.000 ευρώ θα πάνε στα παλιά χρέη»

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης ανέφερε ότι το ποσό των 600.000 ευρώ που χρειάζεται έως το τέλος της χρονιάς… «αφορά κυρίως τα παλιά χρέη», για να αναφερθεί ειδικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. «Το ποσό ορίστηκε να είναι στα 500.000 ευρώ. Το νούμερο δεν είναι τυχαίο. Υπολογίσαμε τα χρήματα που χάθηκαν από τα εισιτήρια και το ποσοστό του στοιχήματος. Θεωρώ ότι εφόσον καλυφθεί το ποσό της αύξησης αυτομάτως δημιουργούνται οι βάσεις για έναν πολύ πιο ισχυρό Άρη. Δεν ξέρω αν θα είμαστε εμείς του χρόνου αλλά όποιος είναι, σίγουρα δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε εμείς. Γιατί δεν θα υπάρχουν ban, γιατί επίσης θα έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο τα χρέη πέραν από τη μείωσης σε επίπεδο σχεδόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Χωρίς αυτά τα λεφτά δεν μπορεί να συντηρηθεί ο Άρης. Ομάδα μπορεί να υπάρξει, αλλά εμείς δεν έχουμε μάθει τον Άρη να φτιάχνει ομάδα για να μην πέσει. Πρέπει να τελειώσει αυτός ο βραχνάς. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μπάτζετ 700.000 ευρώ ή 1.000.000 ευρώ γιατί δεν μπορούμε να το πληρώσουμε, αλλά εξασφαλίζοντας αυτό το ποσό, επενδύοντας σε εμπορικά έσοδα και διατηρώντας έναν αγωνιστικό προϋπολογισμό που μπορούμε να υποστηρίξουμε, πιστεύω ότι σε βάθος διετίας η ομάδα θα λύσει τα πολύ σοβαρά προβλήματά της. Είναι αλλιώς να προσπαθείς και να βάζεις λεφτά για να υπάρχει η ομάδα κι άλλο να τη βάζεις για να προοδεύει. Κάθε μετοχή θα έχει μια μικρή αξία 10 ευρώ με μίνιμουμ αγοράς τις 2 μετοχές. Δεν χρειάζεται πάλι να αποταθούμε μόνο στην πλατιά μάζα του Άρη, στον Αρειανό που δίνει από το υστέρημά του. Υπάρχουν Αρειανοί επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα υποστήριξης αυτής της προσπάθειας».

«Δεν είμαι υπέρ της ιδέας… 10.000 Αρειανοί από 50 ευρώ»

Ο βασικός χρηματοδότησης της ΚΑΕ επέμεινε στην αξία που θα αποκτήσει το ποσό των 500.000 ευρώ, εφόσον καλυφθεί η αύξηση του κεφαλαίου. «Καταρχήν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πληγωθεί από τον Άρη γιατί εδώ και πολλά χρόνια δεν εισέπραξαν ούτε ευρώ. Ξέρω ότι έχουν την πρόθεση να δεχθούν κούρεμα οφειλής εφόσον πληρωθούν μετρητά. Οπότε η αξία αυτού του ποσού είναι μεγαλύτερη. Σε τελική ανάλυση, ήρθε η ώρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Όσοι θα αγοράσουν μετοχές θα έχουν λόγο στην επόμενη μέρα του Άρη. Μάλιστα, θέλουμε μέσα από την αύξηση και μαζί με το ποσοστό του Ερασιτέχνη, το συνολικό ποσοστό των μετόχων να ανέρχεται στο 33%. Προσωπικά θέλω να καλυφθεί η αύξηση, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των χρεών γιατί μόνο έτσι μπορεί να προκύψει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την ομάδα. Για μένα, είναι σημαντικό να καταλάβουν οι Αρειανοί επιχειρηματίες της πόλης ότι πρέπει να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Δεν είμαι υπέρ του 10.000 Αρειανοί από 50 ευρώ. Δεν είναι η λύση γιατί η ομάδα θα πρέπει παράλληλα να διοικείται».

Ο Ρουσιαμάνης

«Αν δεν καλυφθεί η αύξηση, θα γίνει πιο δύσβατος ο δρόμος»

Σε ερώτηση για τον τρόπο διαχείρισης μιας κατάστασης κατά την οποία δεν βρίσκονται τα 600.000 ευρώ που απαιτούνται για να βγει η χρονιά και ταυτόχρονα δεν καλύπτεται η αύξηση των 500.000 ευρώ, ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης υποστήριξε ότι… «η κατάσταση θα γίνει τρομερά δύσκολη. Βέβαια, πέρυσι, δεν περιμέναμε τα λεφτά από το ποσοστό του στοιχήματος για να λειτουργήσουμε. Υπάρχει ένας καθημερινός αγώνας. Θα πρέπει να καλυφθεί το κενό μέσα από τη χρηματοδότηση, χορηγίες κ.α.», είπε για να συμπληρώσει ο Λευτέρης Αρβανίτης. «Σε αυτό το ενδεχόμενο θα γίνει πιο δύσβατος ο δρόμος. Είναι από τις ελάχιστες φορές που ζητάμε χρήματα από τον κόσμο. Αν ανταποκριθεί, τότε θα πάμε με πιο γρήγορα βήματα. Σε διαφορετική περίπτωση όλα θα γίνουν πολύ πιο αργά».

«Θα ενισχυθεί η ομάδα»

Σε ερώτηση για το ζήτημα ενίσχυσης της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Τζέιμς Κέλι, ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης υποστήριξε ότι… «γνωρίζετε όλοι τι συνέβη με τον Τζέιμς Κέλι. Ζήτησε να φύγει για ένα σοβαρό προσωπικό ζήτημα. Αυτό ήταν μεγάλη πληγή για μας. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο είχαμε πρόταση για να πουλήσουμε τον Κέλι, δεν το κάναμε και σωστά δεν το κάναμε. Έχουμε καθημερινή επαφή μαζί του. Χθες μιλήσαμε για τελευταία φορά, ευελπιστούμε να έρθει αλλά δεν το ξέρουμε αυτό. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα, δυστυχώς όμως θα εξαρτηθεί και από το πώς θα κυλήσει η αύξηση».