Έβγαλε τα μάτια του Άρης και πλέον... Eurocup

aris nizni 2

Το +2 και η νίκη στην Ρωσία δεν στάθηκαν αρκετά για τον Άρη να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Basketball Champions League μιας και γνώρισε την ήττα από την Νίζνι στο "Nick Galis Hall" με 51-62 και αποκλειστηκε από την διοργάνωση.

Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν έως και με διαφορά 18 πόντων πίσω στο σκορ, προσπάθησαν για την ανατροπή στο 3ο δεκάλεπτο, έφτασε κοντά στο να τα καταφέρουν αλλά η απόδοσή τους στην τελευταία περίοδο ήταν κακή. Στο τέλος του αγώνα αποδοκιμάστηκαν μάλιστα από τους περίπου 800-900 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Παλέ.

Ο Άρης είχε απελπιστική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο με συνέπεια να βρεθεί από νωρίς πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τέλος του πρώτου μέρους οι «κίτρινοι» είχαν 4/23 σουτ και 12 λάθη, εμφανίζοντας τρομακτικό πρόβλημα επικοινωνίας στην επίθεση και φλερτάροντας (σχεδόν στις περισσότερες επιθέσεις) με την αδυναμία εκτέλεσης στα 24 δευτερόλεπτα. Η Νίζνι ήταν πιο έξυπνη, βασίστηκε στη δραστηριότητα του Κέντρικ Πέρι και μετά το 6-11 στο 6ο λεπτό, πάτησε γκάζι και προηγήθηκε με 11-20 στο τέλος της περιόδου. Ο Άρης, έως εκείνο τη σημείο, είχε 2/11 σουτ και επτά λάθη.

Η Νίζνι προηγήθηκε με 11-27 στο 12ο λεπτό, ενώ ο Άρης συνέχισε να έχει τεράστιο επιθετικό πρόβλημα αλλά και γενικότερης λειτουργίας. Είναι χαρακτηριστικοί οι αριθμοί της ομάδας του Αγγέλου στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο είχε 4/18 δίποντα (22%), 0/5 τρίποντα, 10/18 βολές (55.6%), δύο ασίστ και 12 λάθη. Αποτέλεσμα αυτών των αριθμών και το 18-34 με το οποίο η Νίζνι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η διαφορά άγγιξε την μέγιστη τιμή της που ήταν το -19 για τον Άρη, ο οποίος έπρεπε να αντιδράσει αν ήθελε να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Ρόντερικ Οντομ κράτησε όρθια τη Νίζνι στην αντεπίθεση του Αρη. Ο Αμερικανός με πέντε διαδοχικούς πόντους ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +8 (47-55, 35’) για τη ρωσική ομάδα καθώς η ελληνική ομάδα δεν είχε απαντήσεις στην επίθεση, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων και τις ελεύθερες βολές (σ. σ. 13/28 μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Αρης δεν είχε τρόπο αντίδρασης και νέας ανατροπής κι έτσι η Νίζνι πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 18-34, 43-47, 51-62