Ο Άρης... σκόρπισε ξανά την Ντιναμό και πήρε τη πρόκριση!

boxho

Ο Άρης έκανε για δεύτερο παιχνίδι... πλάκα στην Ντιναμό Τιφλίδας στα προκριματικά του Basketball Champions League, κερδίζοντας την δια περιπάτου με 92-54. Καλύτεροι οι Χάρις, Μποχωρίδης, Τζόουνς. 

Οι «κίτρινοι» είχαν κερδίσει με διαφορά 26 πόντων στον πρώτο αγώνα στη Γεωργία, ο σημερινός αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα κι αυτό αποδείχθηκε στην εξέλιξή του λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Πλέον σε πρώτο πλάνο μπαίνουν οι αγώνες απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 25 και 28 του μήνα με τον πρώτο στη Ρωσία.

Απέναντι στην Ντινάμο Τιφλίδας η εύρεση κινήτρου – έπειτα από το +26 του πρώτου αγώνα – μάλλον ήταν το ζητούμενο για τον Άρη. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου χρειάστηκε περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά για να βρει ρυθμό στο παιχνίδι και το κατάφερε μέσα από τη ζον πες άμυνα αλλά και τις λύσεις που έδωσε ο Λάκι Τζόουνς στην επίθεση. Ο Αμερικανός ηγήθηκε στο επιμέρους σκορ (16-4) του Άρη στα τελευταία τέσσερα λεπτά της πρώτης περιόδου (26-16).

Οι Γεωργιανοί δεν μπόρεσαν ποτέ να επιστρέψουν και απλά… συμμετείχαν στο υπόλοιπο της «προπόνησης» του Άρη, ο οποίος προηγήθηκε με 49-32 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έχοντας 70% στα δίποντα (14/20) και 55.6% στα τρίποντα (5/9).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης ξεκίνησε με πέντε τρίποντα, συνολικά είχε επτά στο συγκεκριμένα διάστημα, δείγμα της εξαιρετικής ευστοχίας των παικτών του και η διαφορά… εκτοξεύτηκε πάνω από τους 30 πόντους (72-40) στο 30ο λεπτό. Η τελευταία περίοδος ανήκε στον Ραμόν Χάρις καθώς ο Αμερικανός ήταν αποτελεσματικός έξω από τη γραμμή του τριπόντου και η διαφορά σκαρφάλωσε στα επίπεδα των 40 πόντων (87-47, 35’)

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 49-32, 72-40, 92-54