Ο Άρης στο πλευρό των "Special Olympics" (vid)

aris spexialolympics

Πέρα από το αγωνιστικό πρόσωπο, ιδιαίτερη σημασία για τον Άρη έχει και το κοινωνικό έργο που παράγει με τη συμμετοχή του σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως  και την ευαισθησία που δείχνει στα παιδιά των «Special Olympics».

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι «κίτρινοι» βρέθηκαν στο πλευρό τους, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που έγινε στο «Nick Galis Hall», για τη 14η Ευρωπαϊκή εβδομάδα μπάσκετ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

"Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. συμμετείχε και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στον εορτασμό της 14ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ Special Olympics 2017.  Η συμμετοχή και η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και φέτος. Το «Nick Galis Hall» γέμισε από αθλητές των Special Olympics (και όχι μόνο), οι οποίοι παρέλασαν, άκουσαν τον ύμνο των Special Olympics και χάρισαν στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο πολύ όμορφες και συγκινητικές στιγμές. Δεκάδες αθλητές ομάδων Special Olympics από τη Θεσσαλονίκη έπαιξαν το αγαπημένο τους παιχνίδι και διασκέδασαν μαζί με τους παίκτες της ανδρικής αλλά και της παιδικής ομάδας του ΑΡΗ.

Στους αγώνες πήραν μέρος οι εξής ομάδες: SoHellas, Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., Κέντρο ΑμεΑ Ζωή, Σύλλογος Συνδρόμου Down, Ειδικό Γυμνάσιο ΒΙΑΜΥΛ, Ο.Α.Ε.Δ. Λακκιάς, Ειδικό Λύκειο ΒΙΑΜΥΛ, Πειραματικό Γυμνάσιο. Όλοι τους έπαιξαν, προσέφεραν, αλλά κι έδωσαν μεγάλη χαρά τόσο στους αθλητές, όσο και στον αρκετό κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση.  Οι παίκτες της ομάδας μας έδωσαν τις καλύτερες ασίστ στους αθλητές των Special Olympics, οι οποίοι γνώριζαν την αποθέωση σε κάθε καλάθι που πετύχαιναν. Πριν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες της ομάδας μας αποτέλεσαν «πόλο έλξης» για τους αθλητές και δεν σταμάτησαν να υπογράφουν αυτόγραφα αλλά και να φωτογραφίζονται μαζί τους. 

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι αθλητές του ΑΡΗ, Δημήτρης Φλιώνης και Kyle Weaver, μαζί με τον assistant coach, Δημήτρη Γιαννάκη, απένειμαν τα μετάλλια στους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αθλητή της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Μάνος Λάσκαρης, δήλωσε για τη σημερινή (28/11) εκδήλωση:

"Χαιρόμαστε που έχουμε εδώ τα Special Olympics. Δίνει και σε 'μας δύναμη, για 'μένα αυτό είναι ο αθλητισμός. Να είμαστε εδώ, να έχουμε νόημα και να μπορούμε να περάσουμε καλά. Είναι μεγάλη τιμή και ευχαριστούμε πολύ τα Special Olympics".

Ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Διονύσης Κοδέλλας, ανέφερε από την πλευρά του:

"Ο ΑΡΗΣ ανοίγει την αγκαλιά και την καρδιά του. Οφείλουμε πάρα πολλά πράγματα στον ΑΡΗ και ειδικά στον Μάνο Λάσκαρη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή, μας αγκάλιασε, μας βοήθησε, μας διέθεσε αυτό το πανέμορφο γήπεδο και κατέβασασε την ανδρική ομάδα του ΑΡΗ. Στάθηκε δίπλα στα παιδιά με διανοητική αναπηρία, βοηθώντας μας με όλους τους τρόπους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να κατανοήσει κανείς τη σημασία που έχει για τους αθλητές των Special Olympics η συμμετοχή σε εκδηλώσεις όπως αυτή. Γιατί είναι εκδηλώσεις που εξυπηρετούν όλα τα ιδανικά και τις ευγενείς αρχές του κινήματος των Special Olympics, που είναι ένα παγκόσμιο κίνημα, που επεκτείνεται σε 180 χώρες και έχει 5 εκατομμύρια αθλητές με διανοητική αναπηρία. Είναι το μήνυμα του σεβασμού στον άλλον και της κοινωνικής ένταξης".

Ο προπονητής της ομάδας μας, Παναγιώτης Γιαννάκης, σχολίασε με τη σειρά του: 
"Είναι μία μέρα αισιοδοξίας και πιστεύω πως κάθε μέρα πρέπει να ξυπνάμε έτσι. Να γεμίζουμε τα γήπεδα, να συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους, να δίνουμε το χέρι μας σε αυτούς που το ζητάνε και να προσπαθούμε να παίρνουμε δύναμη από αυτά τα παιδιά, τα οποία μέσω του αθλητισμού βρίσκουν μεγάλη χαρά και δύναμη για να μας προσφέρουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους. Τους ευχαριστούμε, γιατί στη ζωή μας χρειάζεται συνεργασία, αλληλεγγύη και μεγάλη δίψα για ζωή. Τα παιδιά μας διδάσκουν την αγάπη τους για τη ζωή, την αγάπη τους για αλληλεγγύη. Τους ευχαριστούμε κι ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που συμπαραστέκονται σε όλη αυτή αυτήν την προσπάθεια. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, για να σπρώξουμε ακόμα περισσότερο τα παιδιά, ώστε να βγάλουν τις δεξιότητές τους".

Ο παίκτης του ΑΡΗ, Βασίλης Χρηστίδης, επισήμανε: "Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς. Είναι η δεύτερη χρονιά που βιώνω αυτό το event. Είναι κάτι πολύ ωραίο για εμάς, να δίνουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά και αυτά να μας δίνουν κουράγιο και δύναμη. Πρέπει να είμαστε κάθε φορά δίπλα τους με αυτό το event".

Ο αθλητής του παιδικού τμήματος του ΑΡΗ, Γιώργος Ντίτσιος, σχολίασε: "Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που ήρθαν εδώ οι αθλητές των Special Olympics. Πιστεύω θα περάσουμε πολύ καλά κι εμείς κι αυτοί". Ο έτερος καλαθοσφαιριστής της παιδικής ομάδας, Γιώργος Καπόνης, πρόσθεσε: "Είναι τιμή μας που θα παίξουμε με τα παιδιά των Special Olympics. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε και να πάρουν εμπειρίες κι αυτοί κι εμείς".

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής της ομάδας μας, Χάρης Παπαγεωργίου, είπε: "Είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία, είναι η τρίτη χρονιά που ο ΑΡΗΣ μαζί με τα Special Olympics κάνουν αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Είναι ένα μήνυμα που στέλνουμε στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο".