• ΑΕΚ
  • Posted

Η ΑΕΚ αλλάζει χέρια!

aek omadiki

Ήταν ένας ατζέντης, ένας παλιός διαιτητής, ένα στέλεχος εταιρείας κι ένας πρώην... γενικώς και αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ΑΕΚ, που επιστρέφει στην Α1. Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά δεν είναι...

Το βέβαιο είναι πως ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου μετά την πλήρη διάρρηξη των σχέσεών του με τον Κωνσταντίνο Κοτσάτο, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αποδείχθηκε εξαιρετικά ασυνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του στην ΑΕΚ της Α2, έπρεπε να βρει χρήματα ώστε η Ένωση να μπορέσει να ξαναγίνει ΚΑΕ και να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1. Δεν ήταν εύκολο κάτι τέτοιο, ο καιρός περνούσε και προ του κινδύνου η ομάδα να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής (όχι για νομικούς λόγους, η σύσταση της νέας ΚΑΕ προχωρά κανονικά και η παλιά εταιρεία έχει λυθεί) ο Αλεξίου αποφάσισε να εμπιστευτεί το μοναδικό σχήμα που του έκανε σχετική πρόταση.

Το αποτελούν: Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιπροσωπείας κλματιστικών Fujitsu. ΔΕΝ πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της, κ. Φειδάκη, αλλά για υπάλληλό του.

Ένας παλιός διεθνής διαιτητής του μπάσκετ. Αυτός φέρεται να έφερε σε επαφή τον Αλεξίου με τον υπάλληλο της Fujitsu, ενώ λέγεται ότι βοήθησε και στην επίτευξη συμφωνίας με το ΟΑΚΑ, το οποίο θα χρησιμοποιεί η ΑΕΚ ως έδρα τη νέα περίοδο.

Ένας γνωστός ατζέντης παικτών και προπονητών, που δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια στο χώρο του μπάσκετ. Λέγεται ότι θα προσπαθήσει να μείνει στην αφάνεια, διότι δεν είναι καθόλου αρεστός στον κόσμο της ΑΕΚ.

Ένας πρώην μπασκετμπολίστας, πρώην παράγοντας σημαντικής ποδοσφαιρικής ομάδας της επαρχίας-δεξί χέρι του προέδρου και ιδιοκτήτη της, πρώην εργαζόμενος σε νυχτερινά κέντρα και πρώην στέλεχος της ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Energa, που είναι πλέον υπόλογη στη Δικαιοσύνη. Αυτός φέρεται να πρότεινε στον ατζέντη να ασχοληθεί με την ΑΕΚ, καθώς γνωρίζονται επί πολλά χρόνια.

Στο κάδρο λέγεται ότι υπάρχει και ένας ομογενής επιχειρηματίας από την Αυστραλία αγνώστων λοιπών στοιχείων. Στο κάδρο σίγουρα ΔΕΝ υπάρχουν ούτε ο Μελισσανίδης ούτε ο Φειδάκης.

Όλοι αυτοί που είναι στο κάδρο έχουν συμφωνήσει με τον Αλεξίου να χρηματοδοτήσουν τη νέα ΚΑΕ ΑΕΚ (προφανώς θα καλύψουν το μετοχικό της κεφάλαιο και το ποσό της εγγυητικής επιστολής στην ΕΕΑ) και να τρέξουν το project τη νέα σεζόν λαμβάνοντας όλες τις αποφάσεις σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας.

Παρελθόν ο Ζιάγκος

Αυτό το νέο διοικητικό σχήμα έλαβε ως πρώτη απόφαση την απομάκρυνση από τη θέση του προπονητή του Βαγγέλη Ζιάγκου, ο οποίος μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Α2 και την οριστικοποίηση της ανόδου είχε λάβει τη διαβεβαίωση από τον Αλέξη Αλεξίου ότι θα παραμείνει στο πόστο του. Λέγεται ότι του προτάθηκε να μείνει στην ομάδα ως συνεργάτης του νέου προπονητή, αλλά στον Ζιάγκο δεν αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα.

Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής; Ακούστηκε ότι το νέο διοικητικό σχήμα έλαβε ήδη δύο αρνητικές απαντήσεις στα τηλεφωνήματα που έκανε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Σούλη Μαρκόπουλο. Πλέον ακούγεται ότι σοβαρές πιθανότητες έχουν ο Γιώργος Καλαφατάκης, ο Νέναντ Μάρκοβιτς, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα του Σέργιου Κουφού, παρότι αυτός έχει συμφωνία με ομάδα του Κατάρ.