• ΑΕΚ
  • Posted

"Καμπάνα" με... καθυστέρηση!

aek kosmos

Ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΚ εξάντλησε την αυστηρότητά του τιμωρώντας με ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών την έδρα της ΑΕΚ, όμως το πρόβλημα είναι άλλο. Ότι καθυστέρησε να απονείμει δικαιοσύνη!

Ο κανονισμός είναι σαφής και στην ΑΕΚ περίμεναν από την πρώτη στιγμή ότι ο πέλεκυς θα έπεφτε βαρύς. Από τη στιγμή που αγώνας με την Καβάλα διακόπηκε προσωρινά δύο φορές (λόγω της άρνησης ενός ανόητου οπαδού να ανέβει στην εξέδρα και ορισμένων άλλων θερμόαιμων, που εκτόξευσαν ένα πλαστικό μπουκάλι και αρκετές... φτυσιές και βρισιές προς τον πάγκο των φιλοξενουμένων), ήταν περίπου βέβαιο ότι ο δικαστής θα τιμωρούσε την έδρα με ποινή αποκλεισμού για μία αγωνιστική. Κι επειδή η Ένωση ήταν υπότροπη, η ποινή θα διπλασιαζόταν.

Όπερ και εγένετο. Η ΑΕΚ θα δώσει τα επόμενα δύο παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών. Κι όσο κι αν η ποινή φαντάζει υπερβολική για όσους παρακολούθησαν τον αγώνα και διαπίστωσαν ότι η ατμόσφαιρα δεν ήταν δα και τόσο αντιαθλητική (ειδικά αν τη συγκρίνει κανείς με άλλα ντέρμπι της Α1, όπου σε ανάλογες ή ακόμα χειρότερες περιπτώσεις οι ποινές θυμίζουν... χάδια), εντούτοις δικαιολογείται απόλυτα βάσει του κανονισμού.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι άλλο. Ο αγώνας ΑΕΚ-Καβάλα διεξήχθη στις 22 Φεβρουαρίου. O δικαστής δίκασε 12 ολόκληρες μέρες μετά, την περασμένη Πέμπτη 6 Μαρτίου, και χρειάστηκε άλλες τέσσερις μέρες για να αποφασίσει! Κι αυτή η καθυστέρηση αναγκάζει την ΑΕΚ να παίξει σε άδειο γήπεδο το ντέρμπι κορυφής της Α2 με τον Κόροιβο, στο οποίο θα επιδιώξει να "κλειδώσει" και μαθηματικά την επιστροφή της στην Α1! Αν η απόφαση είχε εκδοθεί την περασμένη εβδομάδα, η ΑΕΚ θα είχε παίξει κεκλεισμένων των θυρών με τον Ερμή Λαγκαδά και θα εξέτιε την τιμωρία της στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τους Ικάρους Σερρών.

Η σωστή και με βάση τους κανονισμούς απονομή της δικαιοσύνης είναι το ίδιο σημαντική με την άμεση απονομή της δικαιοσύνης. Αυτό αποτελεί βασική αρχή του δικαίου και είναι βέβαιο ότι την έχουν υπόψη τους οι παράγοντες της ΕΟΚ. Θα πρέπει όμως και να την εξασφαλίσουν. Όσο σημαντικό είναι να εκδίδονται σωστές και νομικά τεκμηριωμένες αποφάσεις, αλλά τόσο σπουδαίο είναι οι αποφάσεις αυτές να εκδίδονται άμεσα. Διότι έτσι διασφαλίζεται η αξιοπιστία των πρωταθλημάτων.

Η ΑΕΚ θα προσφύγει κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή στο ΑΣΕΑΔ και ελπίζει ότι θα πετύχει σε δεύτερο βαθμό τη μείωση της ποινής, ώστε να υποδεχθεί τον Κόροιβο σε γεμάτο γήπεδο.