• ΑΕΚ
  • Posted

Η "βασίλισσα" επιστρέφει...

aek omadiki

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α2 και η διοίκηση έχει ήδη αρχίσει να κάνει τις προετοιμασίες της για τη μεγάλη επιστροφή στην Α1, εστιάζοντας σε τρία βασικά ζητήματα.

Την περασμένη Παρασκευή το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και οι επικεφαλής όχι μόνο του τμήματος, αλλά και ολόκληρης της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνος Κοτσάτος και Αλέξης Αλεξίου, ζήτησαν ένα πράγμα από τους καλαθοσφαιριστές: να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατό την άνοδο στην Α1 και μαθηματικά. Έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιστροφής στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ, οι οποίες δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες.

Δεν είναι μυστικό ότι εδώ και καιρό-από τότε που φάνηκε πού πάει το πράγμα με την ομάδα να κάνει τη μία νίκη μετά την άλλη και να σταθεροποείται στην κορυφή της βαθμολογίας της Α2-οι έχοντες την ευθύνη της μπασκετική ΑΕΚ έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες για τη μεγάλη επιστροφή. Ειδικά ο Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος με την ιδιότητά του ως δικηγόρος είναι ο αρμόδιος να χειριστεί τα ουκ ολίγα νομικά ζητήματα που υπάρχουν. Για την ώρα και όσο εκκρεμεί ακόμα η οριστικοποίηση της ανόδου οι άνθρωποι της ΑΕΚ εστιάζουν σε τρία βασικά ζητήματα:

Α) Λύση και εκκαθάριση της ΚΑΕ. Ο λόγος που η ΑΕΚ έπεσε στη Β΄Εθνική ήταν ακριβώς για να απαλλαγεί από τα χρέη της παλιάς ΚΑΕ και να επιστρέψει καθαρή και υγιής κάποια στιγμή στην Α1. Εδώ και καιρό ο Αλέξης Αλεξίου είναι σε συνεννόηση με την πλευρά του Γιάννη Φιλίππου προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος με τον οποίο θα λυθεί η ΚΑΕ χωρίς ο γνωστός επιχειρηματίας να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα έχει μπει στην τελική του ευθεία κι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες λύσης και εκκαθάρισης της ΚΑΕ στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Αλεξίου είναι αισιόδοξος πως μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές του επόμενου θα υπάρξουν καλά νέα, εκτιμά πάντως με βεβαιότητα πως ώσπου να τελειώσει η σεζόν η ΚΑΕ θα έχει λυθεί. Κάτι που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, διότι αμέσως μετά πρέπει να δρομολογηθεί η σύσταση της νέας ΚΑΕ κι είναι αυτή μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Και μέχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει η εταρεία να είναι έτοιμη.

Β) Γήπεδο: Το ζήτημα αυτό έχει πάρει πάνω του ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος. Στόχος του είναι να παραχωρηθεί έναντι ενοικίου στην ΑΕΚ η χρήση του κλειστού του Γαλατσίου, το οποίο θέλει να μετατρέψει σε κυψέλη ανάπτυξης του μπάσκετ στεγάζοντας εκεί, όπου υπάρχει και μια πλατιά βάση φίλων της ΑΕΚ, όλα τα τμήματα υποδομής. Πρόβλημα ωστόσο και μάλιστα σοβαρό αποτελεί το μπερδεμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου, που προκαλεί μεγάλα κωλύματα στις σχετικές συζητήσεις, ενώ είναι μεγάλο και το κόστος ανακαίνισής του, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια είναι εγκαταλελειμένο. Γι' αυτό στην ΑΕΚ εξετάζουν και άλλες λύσεις, όπως το κλειστό του Ελληνικού (το οποίο, όμως, λέγεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δημοσίου, που έχει την κυριότητά του, δεν θέλει να παραχωρήσει, αλλά να το εντάξει στο συνολικό οικόπεδο του Ελληνικού, το οποίο τελεί υπό ιδιωτικοποίηση) ή το κλειστό των Άνω Λιοσίων, το λεγόμενο και "σπίτι της πάλης", χωρητικότητας 9.500 θέσεων, όπου αγωνίζεται φέτος η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ αναζητά ένα μεγάλο γήπεδο για να μπορέσει να καλύψει και τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της, που εν ευθέτω χρόνω θα αναδυθούν. Και θέλει να κλείσει το θέμα εγκαίρως για να μην τρέχει το καλοκαίρι τελευταία στιγμή.

Γ) Χορηγίες-συνεργασίες. Ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, που γνωρίζει καλά τη σημασία που έχουν οι χορηγοί για τη σωστή λειτουργία μιας αθλητικής εταιρείας. Σε συνεργασία πάντα με τον Αλέξη Αλεξίου, λοιπόν, έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν μια πρώτη έρευνα αγοράς ώστε να δουν με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν πρόσθετα έσοδα, πέρα από αυτά που θα προσφέρει στη νέα ΚΑΕ η συμμετοχή στην Α1 (ΟΠΑΠ και τηλεοπτικό συμβόλαιο). Η αλήθεια είναι ότι αρχικά είχαν την ελπίδα πως θα βοηθούσε με κάποιον τρόπο (είτε απ' ευθείας είτε βάζοντας πλάτη για κάποια χορηγία) ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όμως ο τελευταίος δεν εντάσσει στα σχέδιά του το μπάσκετ, καθώς έχει εστιάσει την προσπάθειά του αποκλειστικά στην ανέγερση του νέου γηπέδου και στην ποδοσφαιρική ομάδα. Έτσι οι επικεφαλής της μπασκετικής ΑΕΚ αναζητούν άλλους συμπαίκτες. Η αναζήτηση βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά θα ενταθεί με τον καιρό. Ειδικά όταν θα εκπονηθεί και εγκριθεί το νέο οργανόγραμμα λειτουργίας της ΚΑΕ, που έχουν βάλει στα σκαριά και ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν οι συνεργάτες των Κοτσάτου-Αλεξίου, Δήμος Ντικούδης και Γιώργος Χήνας.