• ΑΕΚ
  • Posted

Στα χνάρια της ΠΑΕ

polytarxou aek

Η λύση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ο οδηγός για τη λύση και της ΚΑΕ, την οποία σκοπεύει να βάλει άμεσα στην τελική ευθεία της ο Αλέξης Αλεξίου. "Όλοι θέλουν να μας νικήσουν, γιατί η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά", λέει ο Πολυτάρχου.

 

Την περασμένη Δευτέρα 9/12 η ΠΑΕ ΑΕΚ λύθηκε έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσής της και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκαθάρισής της. Κατόπιν τούτου ανοίγει ο δρόμος για τη λύση και της ΚΑΕ ΑΕΚ. Ένα ζήτημα που εκκρεμεί ακόμα, δυόμισι χρόνια μετά τον υποβιβασμό της Ένωσης από την Α1 στην Α2, και η διευθέτησή του αποκτά πλέον επείγοντα χαρακτήρα, δεδομένου ότι με την πορεία που διαγράφει η ομάδα στο πρωτάθλημα της φετινής Α2 (μόνη πρώτη και αήττητη μετά την 8η αγωνιστική), όλα δείχνουν ότι τον Μάιο θα αποκτήσει το δικαίωμα να επιστρέψει στην Α1. Εκεί όμως μόνο ως ΚΑΕ μπορεί να μετάσχει.

Ο γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου, δικηγόρος και ο άνθρωπος που μαζί με τον Κωνσταντίνο Κοτσάτο ηγούνται του τμήματος μπάσκετ, υπήρξε ο εκκαθαριστής της ΠΑΕ και έφερε εις πέρας το έργο του χρησιμοποιώντας ένα νομικό τρικ, χάρη στο οποίο επισπεύστηκαν οι διαδικασίες και ολοκληρώθηκε εγκαίρως η εκκαθάριση, με αποτέλεσμα να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Basketnews, προτίθεται να χρησιμοποιήσει το ίδιο τρικ και στην ΚΑΕ.

Έτσι κι αλλιώς εδώ και καιρό βρίσκεται σε επαφή με την πλευρά του Γιάννη Φιλίππου, που είναι ο μοναδικός μέτοχος της ΚΑΕ, και μαζί διαπραγματεύονται τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί η εταιρεία. Δεν συμφωνούν πάντα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, και κατά διαστήματα παρουσιάζονται εμπόδια, ωστόσο ο Αλεξίου θέλει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία της εκκαθάρισης και λύσης της ΠΑΕ προκειμένου να ολοκληρώσει και αυτή της ΚΑΕ και αναμένεται να εντείνει τις προσπάθειές του. Έχοντας, απ' ό,τι λέγεται, και ένα εναλλακτικό νομικό "όπλο", το οποίο προορίζει ως λύση έσχατης ανάγκης.

Σε κάθε περίπτωση στην ΑΕΚ εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως η παλιά εταιρεία θα λυθεί εγκαίρως, ώστε τον Μάιο να συσταθεί η νέα και απαλλαγμένη από κάθε βάρος του παρελθόντος ΚΑΕ, με την οποία η ομάδα θα επιστρέψει δόξη και τιμή στην Α1 μετά από τριετή απουσία.

"Πρέπει πάντα να κερδίζουμε"!

Στο αγωνιστικό κομμάτι όλα εξελίσσονται βάσει του αρχικού σχεδιασμού. Η ΑΕΚ είναι μόνη πρώτη και αήττητη στην κούρσα της Α2 και έχει βάλει τα θεμέλια της επιστροφής της στα σαλόνια της Α1. Παρ' όλα αυτά ο Μιχάλης Πολυτάρχου, ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της πορείας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ συστήνει... προσγείωση, διότι... "ακόμα δεν έχουμε διανύσει ούτε το ένα τρίτο του πρωταθλήματος", όπως λέει.

-Η ΑΕΚ έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς. Φαντάζομαι πως υπάρχει ικανοποίηση…
«Η αλήθεια είναι πως έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, αλλά γνωρίζουμε όλοι καλά πως δεν έχουμε πετύχει ακόμη τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο για το πρωτάθλημα και δεν έχουμε διανύσει ακόμη ούτε το ένα τρίτο του. Αν συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας πιστεύω πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο στόχο μας, που είναι η άνοδος».

-Έχεις εμπειρία από την Α2. Όλοι λένε πως είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία με πολλές ιδιαιτερότητες.
«Πράγματι, έτσι είναι. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο, τα γήπεδα έχουν αρκετό κόσμο και σε κανένα ματς δεν μπορείς να πας με τη σιγουριά πως θα νικήσεις. Συν τοις άλλοις, εμείς ανήκουμε σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ, που όλοι οι αντίπαλοι θέλουν να την κερδίσουν. Η πίεση είναι σε μας γιατί φοράμε μία βαριά φανέλα πρέπει πάντα να κερδίζουμε».

-Το επόμενο ματς είναι με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα σάς απέκλεισε στο Κύπελλο συνιστά ένα έξτρα κίνητρο για σας;
«Μας πλήγωσε εκείνος ο αποκλεισμός. Ήταν ακόμη τότε αρχή της χρονιάς, δεν ήμασταν έτοιμοι, αλλά θέλαμε να συνεχίσουμε στο θεσμό. Το ότι χάσαμε τότε δίνει ένα έξτρα κίνητρο εν όψει του προσεχούς αγώνα. Όμως ούτως ή άλλως εμείς πάμε σε όλα τα ματς με στόχο τη νίκη».

-Ο κόσμος της ΑΕΚ παρότι η ομάδα δεν αγωνίζεται στην Α1 είναι στο πλευρό σας. Πόσο σημαντική είναι για σας η συμπαράστασή του;
«Η ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Είναι δίπλα μας όχι μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και στα εκτός. Μας δίνουν πολλή δύναμη, πιστεύουν σε αυτή την ομάδα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό».

-Ενδεχόμενη άνοδος της ΑΕΚ στην Α1 θα αποτελεί για σένα δικαίωση, δεδομένου ότι συμμετείχες από πέρσι και τη Β’ Εθνική στην προσπάθεια επιστροφής της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, όπου έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν;
«Ήταν ένα στοίχημα για μένα και σίγουρα εφόσον καταφέρουμε φέτος να ανέβουμε στην Α1 θα αποτελεί για μένα μία δικαίωση για την επιλογή μου. Η διοίκηση και το τεχνικό τιμ πίστεψαν σε μένα από την αρχή και εγώ με τη σειρά μου κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ΑΕΚ να πετύχει το στόχο της. Είναι τιμή μου που φορώ τη φανέλα της και χαρά μου να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια να επιστρέψει στην κατηγορία που ανήκει».