• ΑΕΚ
  • Posted

Φωτιά στα μπατζάκια της!

kleisto zofria

Κι όμως, ένα απλό σύστημα πυρανίχνευσης έχει σταθεί ικανό να μετατρέψει την πρωτοπόρο και μοναδική αήττητη ομάδα της Α2, τη "βασίλισσα" ΑΕΚ, σε... τσιγγάνα! Διαβάστε την ιστορία...

 Το θέμα των αδειοδοτήσεων των κρατικών κλειστών γυμναστηρίων είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα εθνικά πρωταθλήματα (πλην της Α1) στην αρχή της σεζόν, όμως με παρέμβαση του υφυπυργείου Αθλητισμού δόθηκε λύση, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου, και οι ομάδες έλυσαν αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Όλες εκτός από την ιστορική ΑΕΚ, που φέτος πραγματοποιεί πορεία επιστροφής στα σαλόνια της Α1.

Ως έδρα υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί το κλειστό γυμναστήριο της Ζωφριάς, ωστόσο από τα τρία εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα, έχει αγωνιστεί εκεί μόνο σε αυτό κόντρα στην Αγία Παρασεκυή. Στα άλλα δύο (με Παγκράτι και Αρκαδικό) έχει φιλοξενηθεί στο κλειστό της Νήαρ Ηστ. Και τούτο διότι η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να αρνείται την έκδοση άδειας διεξαγωγής αγώνων. Ο λόγος; Το κλειστό δεν έχει σύστημα πυρανίχνευσης!

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν τοποθετείται ένα τέτοιο σύστημα ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Δεν πρόκειται δα για καμία δομική κακοτεχνία ή άλλη ζημιά που απαιτεί μακρόχρονη δουλειά για να αποκατασταθεί. Με 12.000 Ευρώ μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα ένα τέτοιο σύστημα και το θέμα να διευθετηθεί άμεσα. Όμως ο Δήμος Άνω Λιοσίων αρνείται να πληρώσει αυτά τα χρήματα!

Και είναι αυτός που πρέπει να πληρώσει, αφού το κλειστό γυμναστήριο βρίσκεται στην ιδιοκτησία του, άρα είναι υπεύθυνος να καλύψει το κόστος για όποιο έργο υποδομής γίνεται σε αυτό. Δεν το κάνει όμως. Και, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της ΑΕΚ, αρνείται ακόμα και να αφαιρέσει αυτό το ποσό από το ενοίκιο που πληρώνει η Ένωση για να χρησιμοποιεί το γήπεδο!

Προτείνει δηλαδή η ΑΕΚ να τοποθετήσει το σύστημα πυρανίχνευσης, αλλά τα χρήματα που θα ξοδέψει να αφαιρεθούν από το ενοίκιο, όμως ο Δήμος θέλει και τα δύο. Και το ενοίκιο και το σύστημα πυρανίχνευσης! Κι εκεί κολλάει η ιστορία.

Το αποτέλεσμα βεβαίως είναι ότι η ομάδα της ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι χωρίς έδρα και να θυμίζει... τσιγγάνα. Πράγμα που φυσικά αναστατώνει τους παίκτες, τον προπονητή και τους συνεργάτες του, οι οποίοι αλλού κάνουν προπόνηση και αλλού καλούνται κάθε φορά να παίζουν. Κι αυτό δεν αρμόζει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, πόσω μάλλον όταν αυτή λέγεται ΑΕΚ...