«Το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή»

Μία από τις παίκτριες που συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου να φτάσει η Εθνική ομάδα στο εισιτήριο της ανόδου στην Α' κατηγορία ήταν και η Μαριλένα Γεροστεργίου, η οποία «γέμιζε» την ελληνική ρακέτα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Η 17χρονη φόργουορντ/σέντερ του Ηρακλή μίλησε στο BasketNews λίγο μετά την επιστροφή της ομάδας από το Σεράγεβο και ξετύλιξε το κουβάρι της παρουσίας της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ Β' κατηγορίας: «Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό είχαμε βάλει στόχο από το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Ομως μετά από κάθε νίκη, ολοένα και το πιστευάμε περισσότερο. Θεωρούσαμε ότι ήμασταν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο...»
Οταν ρωτήθηκε για τον μεγάλο τελικό και τι έφταιξε που η Ελλάδα δεν κατέκτησε τελικά την πρώτη θέση, είπε πως «αν παίζαμε καλά θα παίρναμε το χρυσό. Πάντως δεν μας έχει μείνει κάποια γλυκόπικρη γεύση. Από τη στιγμή που πετύχαμε τον στόχο μας, είμαστε ευχαριστημένες».
Για τη συμβολή του προπονητικού τιμ, η ύψους 1.85μ. διεθνής μπασκετμπολίστρια, είπε: «Μας ενθάρρυναν πάρα πολύ. Ηταν συνέχεια δίπλα μας. Τόσο με την τακτική των αντιπάλων που μας ανέλυαν, όσο και με την ψυχολογική τους στήριξη», ενώ για την συνεργάτη του BasketNews, Αναστασία Κωστάκη η οποία προστέθηκε πρόσφατα στο τεχνικό τιμ, είπε: «Μας βοήθησε πάρα πολύ. Παρόλο που ήταν καινούργια στο τιμ, ήταν σαν οικογένειά μας...»
Όσο για την ίδια που ανανέωσε πρόσφατα με τον Ηρακλή και θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας; «Θέλω να πάω στην Αμερική. Να σπουδάσω σε ένα καλό πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα να παίζω και μπάσκετ...»
