Με Φώτη στην κλήρωση

Με τον ομοσπονδιακό προπονητή Φώτη Κατσικάρη να εκπροσωπεί τη χώρα μας γίνεται την Δευτέρα στη Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού η κλήρωση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ 2015. Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική μας.
Ο Κατσικάρης θα ταξιδέψει στο Παρίσι από το Μπιλμπάο, όπου μένει μόνιμα με την οικογένειά του, κι εκεί θα συναντήσει τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Τάκη Τσαγκρώνη, και τον αρχιπροπονητή των εθνικών μας ομάδων, Κώστα Μίσσα, που στελεχώνουν επίσης το ελληνικό κλιμάκιο.
Η Εθνική μας έχει συμπεριληφθεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Τουρκία, Λετονία και Βοσνία, κάτι που σημαίνει ότι δεν βρεθεί αντιμέτωπη με καμία εξ αυτών στην πρώτη φάση.
Η ιδιομορφία αυτής της κλήρωσης αφορά κατ' αρχάς το γεγονός ότι το Ευρωμπάσκετ διεξάγεται σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, άρα η Εθνική μας, εκτός από τους αντιπάλους της, θα μάθει και σε ποια χώρα θα παίξει. Από εκεί και πέρα, καθένας εκ των τεσσάρων αμφιτρυώνων θα πάρει μαζί του, κατόπιν σχετικής απόφασης της FIBAEurope, στο δικό του γκρουπ και από άλλη μία εθνική ομάδα για λόγους εμπορικούς. Έτσι, η Κροατία θα έχει μαζί της τη Σλοβενία, η Γαλλία τη Φινλανδία, η Γερμανία την Τουρκία και η Λετονία την Εσθονία.
Τα γκρουπ δυναμικότητας είναι τα εξής:
Α' γκρουπ: Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία.
Β' γκρουπ: Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, ΦινλανδίαΓ' γκρουπ: ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία, Λετονία, Βοσνία
Δ' γκρουπ: Πολωνία, Βέλγιο, ΠΓΔΜ, Ιταλία
Ε' γκρουπ: Γερμανία, Ισραήλ, Τσεχία, Γεωργία|
ΣΤ' γκρουπ: Ολλανδία, Ρωσία, Εσθονία, Ισλανδία
