Skip to main content

Είχε πάθος ο ΠΑΟ στο Τελ Αβίβ, αλλά όχι και την τύχη στο τέλος

| Επικαιρότητα
Είχε πάθος ο ΠΑΟ στο Τελ Αβίβ, αλλά όχι και την τύχη στο τέλος

Δεν ήθελε και πολύ για να φύγει νικητής από το Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός. Στις λεπτομέρειες ή μάλλον σε δύο άστοχα ελεύθερα σουτ στο τέλος από Σλούκα, Γκραντ όταν το σκορ ήταν (73-71). Είχε δύο φορές την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του.

Παρά την ήττα του (75-71), ο Παναθηναϊκός μέσα σε μία πύρινη ατμόσφαιρα και παρά τις απουσίες των Ναν, Οσμάν, Μήτογλου, έδειξε μαχητικότητα και ο τρόπος που έχασε τη νίκη μπορεί να τον πίκρανε, αλλά τον όπλισε με περισσότερο πείσμα για τη συνέχεια.

Έφυγε πάντως με πολλά παράπονα από το "Γιαντ Ελιάου",αφού συνάντησε μία εχθρική συμπεριφορά από τους οπαδούς της Μακάμπι. Κύριος στόχος τους με υβριστικά συνθήματα ήταν ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος εξέφρασε και τα παράπονά του στη συνέντευξη Τύπου.

Επίσης οι «πράσινοι» κατέθεσαν ένσταση τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, για καθυστέρηση του χρόνου στην επίθεση της Μακάμπι , που μετατράπηκε σε καλάθι (69-66). Στο προβάδισμα των γηπεδούχων με πέντε πόντους (71-66), ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με τρίποντο 2’31’’ πριν από τη λήξη έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά η προσπάθειά τους έμεινε ημιτελής, αφού οι τελευταίες επιθέσεις δεν έγιναν με καθαρό μυαλό και τελείωσαν τον αγώνα με πολύ χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (23% με 7/30).

Τους «πράσινους» πλήγωσαν και τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισε  η Μακάμπι  στο τέλος της τέταρτης περιόδου, όταν όλα κρίνονταν κόψη του ξυραφιού.

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας ότι επιθετικά θα είχε πρόβλημα με την απουσία των Ναν, Οσμάν, έριξε όλο το βάρος στην άμυνα του και κατάφερε να είναι μέσα στο παιχνίδι, αφού υποχρέωσε την Μακάμπι στην έδρα της να μειώσει την παραγωγικότητά της κάτω από τους 80 πόντους.

Τέσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Γκραντ 14 (με 5/12 προσπάθειες), ο Σόρτς με 13 (6/14 σουτ), Ρογκαβόπουλος με 13 (είχε και τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής 34΄.08) και ο Χολμς με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Μπλατ, με τα 5/6 τρίποντα έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 42-39, 59-60, 75-71.

ΜΑΚΑΜΠΙ (Ο. Κάτας): Λούντμπεργκ 16 (1/6 τρίπ.), Χορντ 2 (6 ριμπ., 2 ασίστ), Κλαρκ 9 (1/4 τρίπ.), Σάντος 5 (0/3 τρίπ., 3 ριμπ.), Σόρκιν 13 (1/4 τρίπ., 8 ριμπ., 3 ασίστ), Μπρισέτ 4 (0/4 τρίπ., 7 ριμπ.), Ρέιμαν 3 (1), Ντάουτιν 4, Λιφ 2 (4 ριμπ.), Μπλατ 15 (5/6 τρίπ., 3 ασίστ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ε. Αταμάν): Σορτς 13 (6/10 δίπ., 0/4 τρίπ., 1/2 βολές, 3 ριμπ., 7 ασίστ, 3 κλεψ.), Καλαϊτζάκης, Χολμς 11 (9 ριμπ.), Σλούκας (0/5 σουτ, 4 ριμπ., 1 ασίστ), Ρογκαβόπουλος 13 (2/6 τρίπ., 4 ριμπ.), Σαμοντούροφ  4 (1), Γκραντ 14 (3/7 δίπ., 2/5 τρίπ., 2/2 βολές, 2 ριμπ., 3 λάθη), Τολιόπουλος  5 (1/5 τρίπ., 2 ριμπ., 2 ασίστ), Φαρίντ 2, Ερνανγκόμεθ 7 (2/4 δίπ., 1/4 τρίπ., 13 ριμπ.), Γιούρτσεβεν 2.