Skip to main content

Η επιστροφή του Γουόρντ και η νίκη επισκιάστηκαν από την ατυχία του Μόρις

| Επικαιρότητα

olympiakos bayern word

Ο σοβαρός Ολυμπιακός καθάρισε τον αγώνα με την Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά "μούδιασε" με τον τραυματισμό του Μόντε Μόρις. Η εντυπωσιακή Ζάλγκιρις διέλυσε τον Ερυθρό ενώ η Μπαρτσελόνα πήρε την 13η συνεχόμενη νίκη της κόντρα στην Παρτιζάν. Ο Αρμόνι Μπρουκς βρέθηκε στη ζώνη του λυκόφωτος καθαρίζοντας το παιχνίδι για το Μιλάνο, ενώ η Μπασκόνια εντός έδρας δύσκολα χάνει.

 Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, διατηρώντας το αήττητό του με αντίπαλο την Μπάγερν στο ΣΕΦ.  Επικράτησε με 95-80, σ’ ένα παιχνίδι όπου το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε καθοριστικό, αλλά η νίκη του επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Μόντε Μόρις στο 35΄, όταν «γύρισε» τον αριστερό αστράγαλό του. Η ατυχία που καταδιώκει τον Ολυμπιακό με τους τραυματισμών των γκαρντ, είναι απίστευτη. Σε μία περίοδο που ο νεοφερμένος παίκτης προσπαθεί να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, θα αναγκαστεί να μείνει εκτός ομάδας.morris traumatismow olympiakos bayern

Ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίησε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Μπάγερν. Ο Βούλγαρος φόργουορντ τελείωσε το ματς με 25 πόντους, έχοντας 10/12 σουτ εντός παιδιάς. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Τάισον Γουόρντ, επέστρεψε μετά από 44 μέρες και εκτός από την ενέργεια που έδωσε στην ομάδα στα δέκα λεπτά συμμετοχής του, γράφοντας 10 πόντους, 3 κλεψίματα, 3 ασίστ, ένα ριμπάουντ.  Πολύ καλή απόδοση είχε και ο αλάνθαστος Ντόντα Χολ, με 9 π., 6 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τους Φρανκ Ντιλικινά και Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ ο Ταϊρίκ Τζόουνς βρέθηκε στον πάγκο, αλλά δεν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Για τη Μπάγερν, ο Αντρέας Ομπστ συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους, ο Ντέιβιντ ΜακΚόρμακ είχε 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 13 πόντους με 7 ριμπάουντ πρόσθεσε και ο Αϊζάια Μάικ.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, με τους Βαυαρούς να μένουν κοντά στο σκορ και τον Ολυμπιακό να προηγείται μόλις με δύο πόντους στο τέλος του πρώτου μέρους (49-47). Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα επιμέρους 10-2, πήραν διαφορά ασφαλείας και από εκείνο το σημείο δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό μέχρι το τέλος.  Οι «ερυθρόλευκοι» που υπέπεσαν σε 12 λάθη στο α΄ ημίχρονο, έκαναν μόνο 3 στο δεύτερο και με την καλή τους άμυνα οδήγησαν την Μπάγερν σε 21 (!) λάθη. Οι γηπεδούχοι είχαν 72.7% στο δίποντο (24/33) και εξισορρόπησαν την αστοχία τους στο τρίποντο (27% με 9/33 προσπάθειες).

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη «διαβολοβδομάδα» με ρεκόρ 1-1 και πλέον βρίσκεται στο 12-8, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Καταιγιστική Ζάλγκιρις

 Η Ζάλγκιρις ήταν καταιγιστική στην έδρα της και διέλυσε τον Ερυθρό Αστέρα με 99-67, καλύπτοντας παράλληλα και τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τόμας Μασιούλις ήταν ο Αζουόλας Τουμπέλις με 17 πόντους, ενώ ο Σιλβέν Φρανσίσκο γέμισε τη στατιστική του με 15 πόντους, έξι ασίστ και έξι ριμπάουντ. Σταθερές λύσεις έδωσαν και οι Άρνας Μπουτκεβίτσιους και Μαόντο Λο με 12 πόντους έκαστος. Ανησυχία προκάλεσε ο τραυματισμός του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, που αγωνίστηκε μόλις τρία λεπτά. Για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, μόνο ο Τσίμα Μονέκε διασώθηκε επιθετικά με 18 πόντους. Η Ζάλγκιρις «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, χτίζοντας διαρκώς διαφορά και φτάνοντας άνετα σε μία από τις πιο ευρείες νίκες της φετινής σεζόν.

13η συνεχόμενη νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Παρτιζάν

 Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε άνετα της Παρτιζάν για 13η συνεχόμενη φορά με 88-70, σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι λόγω της επιστροφής των Χοάν ΠεναρόγιαΤζαμπάρι Πάρκερ και Νικ Καλάθη. Οι Καταλανοί είχαν πολυφωνία στην επίθεση και έλεγχο, με τον Γιαν Βέσελι να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του, τελειώνοντας το ματς με 14 πόντους, όσους και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, ενώ ο Τόκο Σενγκέλια πρόσθεσε 13. Η Παρτιζάν ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε 13-20, όμως σταδιακά λύγισε απέναντι στην ποιότητα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Για τους Σέρβους, μόνο ο Ντουέιν Ουάσινγκτον διακρίθηκε επιθετικά, όντας ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων (20 πόντοι). Από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά, η Μπαρτσελόνα άνοιξε τη διαφορά και έφτασε χωρίς άγχος στη νίκη αφήνοντας την Παρτίζαν να κατρακυλήσει στην έβδομη συνεχόμενη ήττα.

Νίκη με «καυτό» Αρμόνι Μπρουκς

 Η Ολίμπια Μιλάνο έκλεισε ιδανικά τη «διαβολοβδομάδα», επικρατώντας της Αναντολού Εφές με 87-74 και φτάνοντας τις δύο διαδοχικές νίκες στην Ευρωλίγκα. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Άρμονι Μπρουκς, ο οποίος μετά τους 24 πόντους απέναντι στον Παναθηναϊκό, πραγματοποίησε ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, σταματώντας στους 31 πόντους με 7/12 τρίποντα και 8 ριμπάουντ, υπογράφοντας το μεγαλύτερο μέρος της επιθετικής παραγωγής των Ιταλών. Σημαντική στήριξη πρόσφεραν ο Ζακ ΛεΝτέι με 15 πόντους και ο Μάρκο Γκούντουριτς με 13, σε ένα παιχνίδι όπου η Μιλάνο είχε σταθερά τον έλεγχο του ρυθμού. Για την Εφές, ο Σέιμπεν Λι ξεχώρισε με 19 πόντους, ενώ ο Νικ Βάιλερ-Μπαμπ πρόσθεσε 12 πόντους και 5 ασίστ, χωρίς όμως να καταφέρουν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. 

Ακόμη μια εντός έδρας νίκη

Η Μπασκόνια νίκησε τη Βιλερμπάν με 78-73 σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όπως και όλες οι φετινές νίκες των Βάσκων έχουν έρθει εντός έδρας, για ακόμη μια φορά αυτό ήταν το αποτέλεσμα στοιχείο που αποτελεί ξεκάθαρη ιδιαιτερότητα της πορείας της ομάδας των Βάσκων. Ο Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 21 πόντους και αναλαμβάνοντας το σκοράρισμα σε κρίσιμα σημεία, σε παιχνίδι όπου απουσίαζε ο Μάρκους Χάουαρντ. Ο Τρεντ Φόρεστ πρόσθεσε 11 πόντους, συμβάλλοντας στη συνοχή της ομάδας. Για τη Βιλερμπάν, ο Μπαστιέν Βοτιέ ξεχώρισε με 14 πόντους, ενώ ο νεοαποκτηθείς Πολ Εμπουά είχε θετικό ντεμπούτο με 12. Παρά την προσωρινή ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Γάλλοι δεν βρήκαν τις λύσεις στο φινάλε, με τη Μπασκόνια να διαχειρίζεται καλύτερα τα τελευταία λεπτά και να «σφραγίζει» τη νίκη.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Χάποελ Τελ Αβίβ — 14-6
  2. Μονακό — 14-7
  3. Βαλένθια — 14-7
  4. Μπαρτσελόνα — 14-7
  5. Φενερμπαχτσέ — 13-7
  6. Ρεάλ Μαδρίτης — 13-8
  7. Παναθηναϊκός  — 13-8
  8. Ολυμπιακός — 12-8
  9. Ζάλγκιρις — 12-9
  10. Ερυθρός Αστέρας — 11-10
  11. Αρμάνι Μιλάνο — 11-10
  12. Βίρτους Μπολόνια — 10-11
  13. Ντουμπάι — 10-11
  14. Μακάμπι Τελ Αβίβ — 8-13
  15. Παρί — 7-13
  16. Μπασκόνια — 7-14
  17. Μπάγερν — 7-14
  18. Αναντολού Εφές — 6-15
  19. Βιλερμπάν — 6-15
  20. Παρτίζαν — 6-15

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου

8.30 μ.μ. Παρτίζαν – Ολυμπιακός

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου

6 μ.μ. Ντουμπάι – Βίρτους

7.30 μ.μ. Εφές – Μπασκόνια

8.30 μ.μ. Μπάγερν – Παναθηναϊκός

9.05 μ.μ. Μακάμπι – Ζάλγκιρις

9.30 μ.μ. Αρμάνι – Ερ. Αστέρας

9.45 μ.μ. Παρί – Μονακό

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

7.45 μ.μ. Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια

9 μ.μ. Βιλερμπάν – Χάποελ

9.45 μ.μ. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΟΛΑΣ