Από... μηχανής Πετρόπουλος στα Άνω Λιόσια!

Ένα γκολ φάουλ του Ανδρέα Πετρόπουλου, 4 δεύτερα πριν το τέλος, έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ (2-2) απέναντι στον Άρη (1-3) με σκορ 64-63
Ένα κάρφωμα που έγινε μεγαλοπρεπέστατο λέι απ (και κερδισμένο φάουλ) του Ανδρέα Πετρόπουλου, 4 δεύτερα πριν το τέλος, ήταν αυτό που έκρινε το ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη (64-63).Μία αναμέτρηση για γερά νεύρα, παράδοξο για τη φετινή ΑΕΚ, αφού στηρίχθηκε στην άμυνα, ένα στοιχείο που δεν έχει αναδείξει η Ένωση.
Η απάντηση στο μεγάλο ερώτημα δόθηκε. Ναι, η ΑΕΚ μπορείνα παίξει άμυνα. Έστω και αν αυτή είναι ζώνη. Αυτό λειτούργησε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη. Όχι πως επέτρεψε στην ΑΕΚ να πάρει διαφορά ασφαλείας (36-33 στο ημίχρονο).
Ο Άρης, μολονότι είχε τον Ολιβιέρ Χάνλαν να εγκλωβίζεται στην άμυνα της ΑΕΚ (ναι, σωστά διαβάσατε) έχοντας 1/7 σουτ στα πρώτα 20 λεπτά, βρήκε λύσεις. Μπορεί να μην κέρδισε την Ένωση στο τρέξιμο (το δοκίμασε σε λόγες περιπτώσεις είναι η αλήεθια), όπως έχουν κάνει άλλες ομάδες, ωστόσο φρόντισε να την πληγώσει με τα επιθετικά ριμπάουντ (9 επιθετικά, 14 αμυντικά).
Πάντως, η ΑΕΚ έδειξε νεύρο. Κυρίως με τον Ίαν Χάμερ, ο οποίος συνέχισε φουριόζος από το ματς του BCL με την Τρεβίζο (11 πόντους, 3 ριμπάουντ στο ημίχρονο), ο οποίος έδινε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Όταν ο Άρης ξέφυγε με 5 πόντους (20-15) ήρθε ο Πετρόπουλος, με δύο κολλητά τρίποντα και συνολικά 8 πόντους!
Εκεί που «πονούσε» η ΑΕΚ στο ξεκίνημα, έχοντας 0/9 και 2/14 (τα σουτ του Πετρόπουλου δηλαδή) στο ημίχρονο.
Η τρίτη περίοδος ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα (18-18) με το highlight να είναι τα δύο απανωτά τρίποντα των Ουίλιαμς και Ανγκόλα, ενώ το ρολόι πήγαινε προς το μηδέν.
Στην τέταρτη περίοδο, το ματς άλλαξε εντελώς. Η ΑΕΚ στα πρώτα πέντε λεπτά έκανε 4 κλεψίματα (2 ο Χάμερ, 1 ο Κολόμ, 1 ο Ανγκόλα), περιόρισε σημαντικά τις επιλογές του Άρη και με ένα επί μέρους 8-1, έφτασε τη διαφορά στους 10 πόντους.
Ένα τρίποντο του Πετρόπουλου ήταν αυτό που διαμόρφωσε το 62-52.
Τούμπα το ματς και απίθανο φινάλε!
Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος, ο Άρης έκανε ένα σερί 9-0 για να μειώσει στον πόντο (62-61), εκμεταλλευόμενος τα λάθη της ΑΕΚ και τις επιπόλαιες επιθέσεις. Ενα φόλοου του Τζούιστον, 18 δεύτερα πριν το τέλος, έφερε μπροστά στο σκορ τον «Αυτοκράτορα» με 63-62.
Ο Πετρόπουλος ήταν αυτός που έκρινε το ματς. Με αρχοντικό γκολ φάουλ, τέσσερα δεύτερα πριν το τέλος. Έχασε τη βολή, ο Χάνλαν αστόχησε υπό πίεση και η ΑΕΚ πήρε το ματς με 64-63.
Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-33, 54-51, 64-63.


