Άθλος της Καντού

Η ομάδα του νέου προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, Αντρέα Τρινκιέρι επιβλήθηκε με 97-95 μέσα στη Σαρδηνία επί της Σάσαρι και πήρε επική πρόκριση για τα ημιτελικά των ιταλικών πλέι οφ αν και τερμάτισε στην έβδομη θέση της κανονικής περιόδου. Αντίπαλός της στους «4» η Ρόμα που νίκησε τη Ρέτζιο Εμίλια με 72-59.
Αν και... φευγάτος από την Καντού ο τεχνικός του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος φρόντισε να προσθέσει άλλη μία επιτυχία στο ενεργητικό του. Άλλωστε μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόκριση της ομάδας του κόντρα στη Σάσαρι, όταν η Καντού τερμάτισε έβδομη στην κανονική περίοδο και η ομάδα από τη Σαρδηνία δεύτερη.
Στα πρώτα έξι παιχνίδια δεν είχε σημειωθεί ούτε ένα μπρέικ, αλλά οι παίκτες του Τρινκιέρι το κράτησαν για την τελευταία αναμέτρηση. Από το πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να επιστρέψουν και να τα καταφέρνουν τόσο στη δεύτερη περίοδο όσο και στην τελευταία. Το τελικό σκορ πάντως ήταν 97-95 για την Καντού που βλέπει πλέον τους ημιτελικούς.
Κορυφαίος για τους θριαμβευτές ο Ράγκλαντ με είκοσι πόντους, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Τάιους ο οποίος με μία εύστοχη βολή έγραψε το τελικό αποτέλεσμα. Για τους ηττημένους ο Τρέιβις Ντίενερ και ο Μπούτσι Θόρντον σκόραραν από 18 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί.
Στον άλλο έβδομο προημιτελικό, η Ρόμα υπερασπίστηκε την έδρα της και θα κοντραριστεί με την Καντού στα ημιτελικά έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Οι πρωτευουσιάνοι «καθάρισαν» στο τρίτο δεκάλεπτο όταν και ξέφυγαν με 15 πόντους διαφορά (57-42).
Πρώτος σκόρερ από την πλευρά των νικητών ήταν ο Λαβάλ (15 π.), ενώ από την πλευρά της Ρέτζιο Εμίλια ο Τσιντσιαρίνι ήταν εξαιρετικός με 23 πόντους, αλλά και απελπιστικά μόνος.
