Καλάθης: «Δεν θα άλλαζα τον Παναθηναϊκό»

'Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Eurocup παραχώρησε ο Νικ Καλάθης ο οποίος αναφέρθηκε στην τριετή θητεία του στον Παναθηναϊκό, αλλά και στη νέα ομάδα του, τη Λοκομοτίβ Κιούμπαν.
Ερωτηθείς για τον χρόνο προσαρμογής που χρειάστηκε στη Ρωσία υπογράμμισε: ««Όχι, καθόλου. Είμαι συνηθισμένος σε αυτό. Έχω παίξει από άποψης χρόνου αρκετά και στο παρελθόν. Ήξερα ότι εδώ όμως θα είχα μεγαλύτερο ρόλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κι έπαιζα πίσω από τον Διαμαντίδη. Είμαι ενθουσιασμένος που έχω μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα, αν και δεν θα άλλαζα τίποτα από τα χρόνια που είχα με τον Παναθηναϊκό. Είναι μία νέα αρχή αυτή για μένα. Μέχρι στιγμής είχα μία σεζόν και ελπίζω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα».
Αναφορικά με τη νέα πόλη που ζει ο 24χρονος άσος τόνισε: «Το Κράσνονταρ δεν είναι Αθήνα, αλλά υπάρχουν πράγματα για να κάνεις. Είναι διαφορετική πόλη. Έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες που είναι υπέροχο και πάντα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το κλειστό είναι όμορφο και χωράει περίπου 7.000 κόσμο. Οι φίλαθλοι είναι πιο ήρεμοι από την Αθήνα. Είναι μία διαφορετική ατμόσφαιρα από εκείνη στον Παναθηναϊκό, με την καλή έννοια. Έχουμε καλούς φίλους, καλή οργάνωση κι εκπληκτικό μέρος. Ο πρόεδρος θέλει να κερδίζουμε και αυτό είναι πάντα ενδιαφέρον. Κάνει ότι μπορεί για να συμβεί αυτό. Είναι ό,τι μπορεί να ζητήσει κανείς από μία ομάδα».
Τέλος ο Καλάθης κλήθηκε να μιλήσει για τις σχέσεις του με τους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό οι οποίοι έφυγαν επίσης από την ομάδα. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Είμαστε σε επαφή. Είναι σαν να πήρε ο καθένας διαφορετικό δρόμο. Ο Τέπιτς είναι στην Καχασόλ, οι Καϊμακόγλου και Βουγιούκας στην Ούνικς, ο Μάριτς είναι μαζί μου στην Λοκομοτίβ, ενώ οι Μπατίστ και Σάτο παίζουν στη Φενέρμπαχτσε και παίζουν ακόμα στην Ευρωλίγκα. Είναι λίγο... τρελό. Θα παίξω κόντρα στον Τέπιτς σύντομα, ενώ είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε την Ούνικς. Η Ούνικς είναι σκληρή, πολύ καλή ομάδα. Είναι αστείο πως διαλυθήκαμε έτσι και πήραμε διαφορετικούς δρόμους, αλλά είμαστε σε επαφή γιατί ήμασταν μία πολύ δεμένη ομάδα».
