Skip to main content

Ο Παναθηναϊκός... επέστρεψε

| Ευρωλίγκα

1399840 Copy

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Top 16 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός νικώντας 78-60 την Τσεντεβίτα και πραγματοποιώντας την καλύτερή του φετινή εμφάνιση - Εξαιρετικός Ραντούλιτσα και double double ο Καλάθης

Το «τριφύλλι» πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στη φετινή Ευρωλίγκα και «σκόρπισε» εκτός έδρας την Τσεντεβίτα η οποία μέχρι αυτήν την αναμέτρηση είχε τις ίδιες νίκες με το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Η ελληνική ομάδα εκτός από την τελευταία περίοδο στην οποία χαλάρωσε έστησε ένα εκπληκτικό πάρτι στο Ζάγκρεμπ ικανοποιώντας τόσο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό της, όσο και τους περίπου εξήντα οπαδούς της που έκαναν το ταξίδι οδικώς στη χώρα της Δαλματίας.

Πέρα από τον φοβερό και τρομερό Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους με 9/11 δίποντα και 3/3 βολές, ο Νικ Καλάθης ήταν επίσης υπέροχος πετυχαίνοντας double double με δέκα πόντους και ισάριθμες ασίστ. Πλέον οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα υποδεχθούν την Εφές Αναντολού στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (12/2) και θα έχουν την ευκαιρία με νίκη να φτάσουν τις τρεις διαδοχικές και να κλείσουν τον πρώτο γύρο του Top 16 έχοντας θετικό πρόσημο (4-3).

Στον αντίποδα οι Κροάτες δεν μπόρεσαν καν να φανούν ανταγωνιστικοί, με τους «πράσινους» να μην τους επιτρέπουν να τους δημιουργήσουν προβλήματα, κάτι που έχουν κάνει σε άλλες ομάδες στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα στην Εφές την οποία κατόρθωσαν να νικήσουν στο ίδιο γήπεδο πριν δύο αγωνιστικές.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, εκτός από τα πρώτα 15 λεπτά, ο Παναθηναϊκός συνάντησε κάποιες δυσκολίες εξαιτίας των πολλών λαθών που έκανε στο επιθετικό κομμάτι, αλλά όταν τα περιόρισε, σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα κατόρθωσε να φτάσει την διαφορά σε διψήφια νούμερα και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 39-22.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς κι εκτόξευσε την διαφορά μέχρι και τους τριάντα πόντους, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσε, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις έξω από την γραμμή των 6,75μ. και να μειώνουν την διαφορά.

Στο τελευταίο δίλεπτο ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πέρασε στο παρκέ και τους Παπαγιάννη, Μποχωρίδη με τον πρώτο μάλιστα να σκοράρει δύο πόντους, πριν διαμορφωθεί το τελικό 78-60.

Το «παρών» στο γήπεδο έδωσαν 60 οπαδοί του «τριφυλλιού» αλλά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος είδε τους «πράσινους» να παίρνουν ένα σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα.

Δεκάλεπτα: 13-18, 22-39, 36-60, 60-78

Τσεντεβίτα (Βέλικο Μρσιτς): Πούλεν 5 (1), Ουάιτ 4, Κάτιτς 2, Πίπελιτς 16 (4), Ζγκάνετς 8, Ουόκερ 7 (2), Μούσα, Μπιλάν 9, Μαζαλίν 7, Γκόρντιτς, Αράποβιτς 2

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 8 (2), Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10 (2), Καλάθης 10 (2), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 8