Skip to main content

Αντίο με ήττα

| Eurocup

simtsak

Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να κάνει σεφτέ στο Last 32 του Eurocup και μετά τη νέα ήττα του στο Ελληνικό από τη Μπιλμπάο (84-88) αποχαιρετά τη διοργάνωση με έξι ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στη δεύτερη φάση της.

Η έλλειψη κινήτρου ήταν φανερή στον Πανιώνιο από την αρχή. Οι "κυανέρυθροι" ξεκίνησαν νωθρά και επέτρεψαν στην Μπιλμπάο να πάρει από νωρίς ένα καλό προβάδισμα (17-8), το οποίο με μικρές διακυμάνσεις και χωρίς πολύ κόπο κράτησε ως το τέλος. Οι Βάσκοι έλεγξαν τα ριμπάουντ και ήταν αρκετά εύστοχοι από την περιφέρεια, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο, που τα... έσπασε έξω από τη γραμμή των 6.75μ. και δεν αξιόποιησε κατ' αυτό τον τρόπο την εξαιρετική παρουσία του Σίμτσακ μέσα στη ρακέτα. Ο έμπειρος σέντερ έκανε στο πρώτο ημίχρονο την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Πανιωνίου και έπαιζε σχεδόν μόνος του στην επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λάνγκφορντ έκανε τη δουλειά του Σίμτσακ, όμως οι "κυανέρυθροι" δεν μπορούσαν να μειώσουν τη διαφορά, γιατί εξακολουθούσαν να είναι άστοχοι, αντίθετα οι παίκτες της Μπιλμπάο έβρισκαν συχνά πυκνά στόχο έξω από τη γραμμή του τριπόντου, απ' όπου κυρίως ο Μουμπρού έκανε θραύση. Μόνο προς το τέλος, όταν όλα είχαν κριθεί, ο Πανιώνιος μείωσε τη διαφορά με τον πιτσιρικά Δημήτρη Σταμάτη να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις και να είναι το μόνο κέρδος του Γιάννη Σφαιρόπουλου από αυτό το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 39-46, 57-68, 84-88.

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 11, Σταμάτης 8, Ντούβνιακ 4, Κάρτερ 5(1), Μίλμπουρν 8(1), Αθανασούλας, Μπατής 3(1), Λάνγκφορντ 17(1), Μισέλ, Σίμτσακ 16, Κυρίτσης 12, Σαλούστρος.

Μπιλμπάο: Πίλεπιτς 10(2), Μπέρτανς 5(1), Μουμπρού 12(4), Ερβέλ 7, Καβαλιάουσκας 13, Μάρκοτα 10(2), Σάντσεθ 1, Λόπεθ 5(1), Σαμπ 9, Βρκιτς 7(1), Γκριμάου 9