Ο «τίγρης» φόρεσε την κελεμπία της πρόκρισης (pics)

Η Ιορδανία του Βαγγέλη Αλεξανδρή βρήκε το ρυθμό της στο δεύτερο ημίχρονο, σάρωσε 63-47 τη Σαουδική Αραβία κι εξασφάλισε την πρόκρισή της στην δεύτερη φάση του Πανασιαστικού Πρωταθλήματος, που εξελίσσεται στην Μανίλα των Φιλιππίνων. Τα κατάφερε μόλις ξεπέρασε τη στενοχώρια από τον τρόπο που έχασε στα δυο προηγούμενα ματς με την Ταϊπέι και τις Φιλιππίνες και νίκησε το άγχος που είχε φορτωθεί, γιατί το ματς ήταν «ζωής ή θανάτου». Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Σαουδική Αραβία προηγήθηκε στο ημίχρονο 28-26, αλλά τελικά παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Ιορδανίας που επέβαλε το ρυθμό της.

Ο Αλεξανδρής έβαλε τις φωνές στους παίκτες, τους βοήθησε να βρουν ρυθμό αλλάζοντας άμυνες και τελικά έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της ομάδας του. Μάλιστα η διαφορά «χτίστηκε» από το σημείο που ο «τίγρης» απέσυρε στον πάγκο τον αγχωμένο Τζίμι Μπάξτερ (15 πόντους), ο οποίος νωρίτερα είχε δεχθεί τεχνική ποινή (τέταρτο φάουλ) για διαμαρτυρία.

Παρεμπιπτόντως, μεταξύ των διαιτητών της αναμέτρησης ήταν η δεύτερη γυναίκα που σφυρίζει στους Πανασιατικούς, η Κινέζα Πένγκ Λίνγκ, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι ότι και οι δυο Έλληνες προπονητές (Γιαννάκης, Αλεξανδρής) πέτυχαν τις νίκες που τους έστειλαν στη δεύτερη φάση, σε ματς που τους σφύριζαν γυναίκες.
Νωρίτερα, σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, γεμάτο ανατροπές και συγκινήσεις, που παίχτηκε μέσα σε καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 15.000 φίλαθλοι, η Ταϊπέι λύγισε 84-79 την οικοδέσποινα ομάδα των Φιλιππίνων κι έτσι προκρίθηκε ως πρώτη από τον Α’ όμιλο.
Η Ιορδανία συνεχίζει στον Ε’ όμιλο που σχηματίζεται από τις τρεις πρώτες ομάδες των ομίλων Α’ και Β’, που ξεκινάνε με την εξής βαθμολογία: Κατάρ 4, Ταϊπέι 4, Φιλιππίνες 3, Ιαπωνία 3 , Ιορδανία 2,Χονγκ Κόνγκ 2.
