Ο Λάζαρος και το πλάνο

Το βασικό συμπέρασμα από τη πρώτη συνάντηση του Σούλη Μαρκόπουλου με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο είναι ότι, υπάρχουν πιθανότητες μη συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Και από το αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης, θα διαμορφωθεί το πλάνο του ΠΑΟΚ.
Όπως συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες, έτσι και στον ΠΑΟΚ, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είχε συμμετοχή και συμβουλευτικό ρόλο στο πλάνο της ομάδας. Υπό την έννοια, οι επιτελείς του Δικεφάλου είχαν ζητήσει – και είχαν συμφωνήσει με – τις απόψεις του σχετικά με την στελέχωση της ομάδας. Αυτό το «μοντέλο» δεν εφαρμόζεται μόνο στον ΠΑΟΚ. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό, ενώ ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (σ. σ. την εποχή που ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού) είχε παραδεχθεί ότι «συνήθως ζητάω τις απόψεις και του Δημήτρη Διαμαντίδη». Κάτι ανάλογο συμβαίνει – αρκετά χρόνια τώρα – και στο ΝΒΑ.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Σούλη Μαρκόπουλου με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, διαπιστώθηκε διαφορά στον τομέα της φιλοσοφίας. Όχι προς τον τρόπο παιχνιδιού (… εδώ ταιριάζουν απόλυτα τα χνώτα τους), αλλά ως προς τη στελέχωση του ρόστερ, κυρίως όμως στο κομμάτι αξιοποίησης των νεαρών παικτών. Ο Σούλης Μαρκόπουλος ανέκαθεν ήταν υπέρ (και) της παρουσίας Αμερικανών παικτών. Ο «Λάζος» εκτιμά ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει πάνω στο μοντέλο της αμιγούς ελληνικής ομάδας και να επιχειρήσει τη δική του επανάσταση σε ένα πρωτάθλημα όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων διαθέτουν από έξι ξένους. Ο Σούλης Μαρκόπουλος εκτιμά ότι για να έρθει το αποτέλεσμα είναι αναγκαίο να αυξηθεί ο αριθμός των έμπειρων παικτών, ο «Λάζος» θεωρεί ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες της ομάδας οι οποίοι (και) πέρυσι δεν πήραν χρόνο συμμετοχής και είναι βέβαιος ότι έτσι θα εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα.
Ακόμη, η διοίκηση εκτιμά ότι στη προσπάθεια προσέλκυσης των φιλάθλων είναι αναγκαίο το φρεσκάρισμα της ομάδας και της απόκτησης μερικών παικτών που μπορούν να προσφέρουν θέαμα αλλά και να αποτελέσουν τους πόλους έλξης για τον κόσμο. Και εκτιμούν ότι τέτοιο παίκτες μπορούν να βρεθούν μόνο από τη ξένη αγορά. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου, είναι αδιαμφισβήτητο πλέον, ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε συζητήσεις με τον Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ, όπως είχε αποκαλύψει το Basketnews.
Η επόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να κρατήσει τον Παπαδόπουλο και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ελπίζει όμως ότι ο έμπειρος σέντερ θα ρίξει νερό στο κρασί του σε ότι αφορά την φιλοσοφία του. Οι επιτελείς του Δικεφάλου γνωρίζουν άλλωστε ότι η αξία του Παπαδόπουλου είναι τουλάχιστον πέντε φορές υψηλότερη σε σχέση με τα χρήματα που εισπράττει σε ετήσια βάση. Από την άλλη πλευρά, ο Παπαδόπουλος θέλει να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ το περσινό μοντέλο. Είναι επίσης γνωστό ότι πρόκειται για άνθρωπο που δύσκολα αλλάζει τη φιλοσοφία του, μένει να φανεί αν θα επιμείνει στις απόψεις που εξέφρασε στον κόουτς του ΠΑΟΚ.
