Χάμοντς ο εκλεκτός του Ζντοβτς (vid)

Ένας γνώριμος των ελληνικών γηπέδων έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον του Γιούρι Ζντοβτς για τη θέση του Ντι Τζέι Κούπερ!
Ο λόγος για τον Κλιφ Χάμοντς (30χρ., 1.91μ.) ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Περιστερίου τη σεζόν 2009-2010 έχοντας 12,9 πόντους και 3,7 ασίστ κατά μ.ο. Πέρσι έκανε εξαιρετική χρονιά στην Αλμπα Βερολίνου με 8,1 πόντους και 2,9 τελικές πάσες στην Ευρωλίγκα.
Πρόκειται για έναν παίκτη που ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία του Σλοβένου προπονητή. Καλός οργανωτής και αμυντικός, με... τελείως διαφορετικά στοιχεία από αυτά του Κούπερ, ο οποίος θα φορέσει το Σαββάτο για τελευταίο φορά τη φανέλα της ΑΕΚ. Μάλιστα έχει αναδειχθεί δύο φορές καλύτερος αμυντικός του γερμανικού πρωταθλήματος (2013-14 και 2014-15) αλλά η περίπτωσή του δεν θεωρείται εύκολη.
Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο NBDL και δη στην θυγατρική ομάδα των Σακραμέντο Κινγκς, τους Ρένο Μπίγκχορνς, όπερ και σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να πληρώσει buy out στο συμβόλαιό του. Πάντως σε περίπτωση που ο Χάμοντς συμφωνήσει με την ΑΕΚ, ο Γιούρι Ζντοβτς θα πρέπει να αδειάσει μια θέση ξένου, αφού υπάρχουν ήδη τρεις Αμερικανοί (Κάρτερ, Χέρστον Κρίστμας), ενώ ο τέταρτος θα είναι ο Τζέι Κόβαν Μπράουν.
