Skip to main content

Break στο break και... σαν το σπίτι του ο Παναθηναϊκός!

| Ειδήσεις Α1

1922006 1

Την 4η συνεχόμενη νίκη του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σημείωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος «απάντησε» στο «break» του Ολυμπιακού και... ξαναπήρε την κατάσταση στα χέρια του όσον αφορά το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς!

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 71-66 και αυτό χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας περιορίσει τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στους 17 (μόλις) πόντους! Ο Νικ Καλάθης ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού με 18 πόντους (3/7δ., 3/7τρ., 3/4β.), 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη, ενώ ο Μάικ Τζέιμς είχε σε 24:43, 17 πόντους με 7/12 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3/3 βολές και 5 ριμπάουντ.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ήταν «γεμάτο» από πλευράς θεάματος και σκορ (43-40 ο Ολυμπιακός) αλλά το δέυτερο μισό του αγώνα εδωσε τη σκυτάλη στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σκορ της τρίτης περιόδου ήταν 16-7 για τον Παναθηναϊκό, δειγμα, τοσο της αστοχίας, όσο και της άμυνας.

Το τρίτο ματς της σειράς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση (και) του φετινού πρωταθλήματος!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-27, 43-40, 50-56, 66-71

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 12, Μιλουτίνοβ 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 6, Ρόμπερτς 7 (1), ΜακΛίν 4, Μπράουν 4 (1), Παπαπέτρου 13 (2), Στρέλνιεκς 3 (1), Μάντζαρης, Γουίλτζερ 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6, Ρίβερς 5 (1), Γκιστ 8, Λοτζέσκι 13 (2), Καλάθης 18 (3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τζέιμς 17, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Όγκουστ 4, Αντετοκούνμπο.